ΔΙΕΘΝΗ

Εκρήξεις και πυροβολισμοί σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στις Βρυξέλλες

εκρήξεις-και-πυροβολισμοί-σε-μεγάλη-ε-53404

Για πολλοστή φορά τα τελευταία 24ωρα ο φόβος πλανάται πάνω από δρόμους των Βρυξελλών, καθώς συνεχίζεται το ανθρωποκυνηγητό των Αρχών για τον εντοπισμό υπόπτων που συνδέονται με το δίκτυο εξτρεμιστών το οποίο βρίσκεται πίσω από τις αιματηρές επιθέσεις στη βελγική πρωτεύουσα.

Τα ΜΜΕ της ευρωπαϊκής χώρας μεταδίδουν ότι εδώ και λίγη ώρα ολοκληρώθηκε μεγάλη κινητοποίηση δυνάμεων της αστυνομίας στην περιοχή του Σάερμπεκ. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές Αρχές που χθες συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο και σχετίζεται με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες.
Στο σημείο μετέβη και ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών.
Tα βελγικά μέσα Ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι άνδρες της Ασφάλειας ακινητοποίησαν έναν ύποπτο που κινούταν στην περιοχή κρατώντας έναν σάκο. Ο άνδρας δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών, οι οποίοι πυροβόλησαν προς το μέρος του, με αποτέλεσμα την την «εξουδετέρωσή» του.
Σε φωτογραφίες και τα βίντεο που κοινοποιούν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, φαίνεται ένας άνδρας πεσμένος στο έδαφος, τον οποίο τραβούν οι άνδρες των υπηρεσιών Ασφαλείας του Βελγίου.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιχείρηση διεξάγεται στη συνοικία Σάερμπεκ, στην οποία διέμενε ο ένας εκ των τρομοκρατών της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι και ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε» κοντά σε σταθμό του μετρό.

Επιπλέον, οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για δύο εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί.

Το κτήριο όπου πραγματοποιείται η επιχείρηση

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου