ΔΙΕΘΝΗ

Νίντι Τσαπχεκάρ: Tο σύμβολο της τραγωδίας στις Βρυξέλλες

νίντι-τσαπχεκάρ-tο-σύμβολο-της-τραγωδί-55824

Μια νεαρή γυναίκα φορώντας ένα χαρακτηριστικό κίτρινο σακάκι κάθεται τραυματισμένη και καλυμμένη με σκόνη πάνω σε ένα παγκάκι. Το βλέμμα της είναι τρομαγμένο, μην έχοντας συνειδητοποιήσει ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αίμα τρέχει από το κεφάλι της, το οποίο έχει μόλις δεχτεί θραύσματα από γυαλιά κι άλλα αντικείμενα, μετά από μια ισχυρότατη έκρηξη που συγκλόνισε το κεντρικό τέρμιναλ του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών.

Και κάπως έτσι, η «γυναίκα με τα κίτρινα», η Νίντι Τσαπχεκάρ έγινε άθελά της το κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας στις Βρυξέλλες.

Η Ινδή αεροσυνοδός με καταγωγή από το Μουμπάι βρισκόταν στο αεροδρόμιο την ώρα της τρομοκρατικής επίθεσης, ως μέλος του πληρώματος ενός αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρείας Jet Airways που επρόκειτο στις 10.15 τοπική ώρα να εκτελέσει το δρομολόγιο από τις Βρυξέλλες προς το αεροδρόμιο Νιούαρκ της Νέας Υόρκης.

Η Νίντι, παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών, ήταν έτοιμη να επιβιβαστεί μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα στην πτήση, όταν οι βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τις βόμβες.

Η φωτογραφία της τραυματισμένης αεροσυνοδού ήταν από τις πρώτες που έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου, με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη να προσεύχονται για την υγεία της διαμέσου του hastag #PrayForNidhi.

Η Νίντι, που εργάζεται ως αεροσυνοδός εδώ και δεκαπέντε χρόνια, διακομίστηκε μαζί με τους δεκάδες άλλους τραυματίες σε νοσοκομείο και, όπως δήλωσε η εταιρεία Jet Airways, έχει διαφύγει κάθε κίνδυνο για την υγεία της.

Ωστόσο, είναι τραυματισμένη στο δεξί της μάτι κι έχει σπάσει τον αριστερό της αστράγαλο, ενώ βρίσκεται και σε κατάσταση ισχυρού σοκ

Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου