«Νιώσαμε τις εκρήξεις να διαπερνούν το σώμα μας»

Τελευταία ενημέρωση: 2016-03-22, 12:17:11
«Νιώσαμε τις εκρήξεις να διαπερνούν το σώμα μας»

Για σκόνη, καπνό και μια αίσθηση πως οι εκρήξεις «διαπερνούσαν το σώμα» μιλούν οι πρώτοι μάρτυρες από την φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ σύμφωνα με τον δημόσια τηλεόραση του Βελγίου πρόκειται για επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας.

Ο ανταποκριτής του Sky News, Άλεξ Ρόσι, που βρισκόταν στο σημείο, μιλά για δύο «πολύ, πολύ δυνατές εκρήξεις».

«Ένιωθα το κτίριο να κουνιέται. Παντού υπήρχε σκόνη και καπνός. Πήγα αμέσως προς το σημείο από όπου προήλθε η έκρηξη και οι άνθρωποι που έρχονταν από εκεί ήταν ζαλισμένοι και σοκαρισμένοι».

«Ήξερα ότι επρόκειτο για έκρηξη επειδή έχω βρεθεί ξανά σε μέρη όπου έχουν γίνει εκρήξεις στο παρελθόν» δήλωσε η αμερικανίδα Ντενίζ Μπράντ.

«Ένιωσα την έκρηξη, την ένιωσα να διαπερνά το σώμα μου και εκείνη την ώρα κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον και είπαμε μεταξύ μας ’πάμε να φύγουμε από εδώ’. Το μόνο που κυριαρχούσε εκείνη τη στιγμή ήταν το ένστικτο της επιβίωσης. Στη συνέχεια είδαμε ανθρώπους να τρέχουν κλαίγοντας».

Ο Τζέφρι Έντισον, που βρισκόταν εντός του αεροδρομίου με κατεύθυνση προς την πύλη του, δήλωσε στο Sky News: «Υπήρχαν εκατοντάδες άνθρωποι που άρχισαν ξαφνικά να τρέχουν μακριά από τον έλεγχο ασφαλείας».

Η Μαρί Οντίλ Λέοναρντ, μια ταξιδιώτης που βρισκόταν στην αίθουσα αναχωρήσεων για την πτήση της για το Αμπού Ντάμπι, δήλωσε στο κανάλι BFM πως οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν μετά την πρώτη έκρηξη που έγινε σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από αυτήν και πως η δεύτερη έκρηξη έγινε περίπου 15 δευτερόλεπτα μετά προκαλώντας την κατάρρευση μέρους της οροφής.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=