ΔΙΕΘΝΗ

Έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών κοντά στην Κομισιόν

έκρηξη-στο-μετρό-των-βρυξελλών-κοντά-σ-58405

Διαψεύδονται οι πληροφορίες για νεκρούς

Έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό Maelbeek στις Βρυξέλλες μόλις σε απόσταση 400 μέτρων από την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF. Όλοι οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην βελγική πρωτεύουσα είναι πλέον κλειστοί, ενώ όπως μετέδωσε το κρατικό βελγικό δίκτυο VRT, δεν υπήρξε κανένα θύμα από την έκρηξη σε βαγόνι του μετρό των Βρυξελλών.Πυκνοί καπνοί έβγαιναν από το κτίριο του μετρό Maelbeek, ενώ εικόνες έδειχναν επίσης επιβάτες να απομακρύνονται από τις γραμμές του μετρό μέσα σε τούνελ και κοντά στο σταθμό του μετρό, Schuman. Αρκετοί φαίνεται ότι υπέστησαν εγκαύματα. Νωρίτερα, το βελγικό δίκτυο VTM μετέδωσε ότι υπάρχουν 10 νεκροί, ωστόσο σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο VRΤ, κανείς δεν σκοτώθηκε από την έκρηξη στο μετρό.

Μετά το χτύπημα που σημειώθηκε πολύ κοντά στα γραφεία της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απηύθυνε σύσταση προς το προσωπικό της να παραμείνει εντός του κτιρίου και όσοι βρίσκονται σπίτια τους να μείνουν εκεί.

Η έκρηξη στο μετρό ακολούθησε τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, εκφράζονται ωστόσο φόβοι ότι τα θύματα θα αυξηθούν, καθώς οι τραυματίες ανέρχονται σε 35.

Μετά τις απανωτές εκρήξεις, το βελγικό κέντρο διαχείρισης κρίσης,στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών συστήνει στους πολίτες να αποφύγουν τις μετακινήσεις.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η επίθεση στο αεροδρόμιο είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας, αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί και φωνές στα αραβικά. Το χτύπημα σημειώνεται μόλις 4 ημέρες μετά την σύλληψη του τζιχαντιστή Σαλάχ Αμπντεσλάμ, καταζητούμενου για τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο που στοίχισαν την ζωή σε 130 ανθρώπους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου