ΔΙΕΘΝΗ

Λάβρος ο Ερντογάν κατά ΕΕ την ώρα της Συνόδου για το προσφυγικό

λάβρος-ο-ερντογάν-κατά-εε-την-ώρα-της-συ-62591

Ενώ ο τούρκος πρωθυπουργός βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τις τελικές διαπραγματεύσεις με τους «28» επί της συμφωνίας για το προσφυγικό, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε κατά της ΕΕ για την στάση της απέναντι σε ομάδες που η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατικές αλλά και για τις ευρωπαϊκές επικρίσεις για το κράτος Δικαίου στην Τουρκία.

«Ας δει πρώτα η Ευρώπη τι κάνει με τους μετανάστες πριν μας πει τι να κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά, χωρίς να αφήνει εκτός της επίθεσης ούτε την προσφυγική κρίση.

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε ζωντανά το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με το Reuters, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι «χορεύει σε ναρκοπέδιο» επειδή, κατά την άποψή του, «υποστηρίζει έμμεσα ή άμεσα τρομοκρατικές ομάδες».

«Η στάση της Ευρώπης είναι ανέντιμη και ανειλικρινής απέναντι σε τρομοκρατικές ομάδες στην Τουρκία» είπε, λέγοντας επίσης πως διάφορες τρομοκρατικές ομάδες έχουν «συνασπιστεί εναντίον της χώρας».

Όσον αφορά τις διάφορες καταδίκες από την ευρωπαϊκή πλευρά για τη διακυβέρνησή του, ο Ερντογάν είπε ότι «θα ακούσει την κριτική από την Ευρώπη για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν είναι σωστή». «Όταν δεν είναι, θα κάνουμε αυτό που χρειάζεται» τόνισε.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου