Ενας νεκρός από την έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα των Βρυξελλών

Τελευταία ενημέρωση: 2016-03-16, 02:43:03
Αντρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας σε ταράτσα κτιρίου κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εφόδου σε διαμέρισμα των Βρυξελλών.Πηγή: (RΕUΤΕRS)
Ενας νεκρός από την έφοδο της αστυνομίας σε διαμέρισμα των Βρυξελλών

Υποπτος που ήταν οπλισμένος με τουφέκι εφόδου σκοτώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης την Τρίτη στις Βρυξέλλες η οποία σχετιζόταν με τις έρευνες για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσαν βέλγοι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Οταν αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν σε διαμέρισμα στο νότιο τμήμα της πόλης για να κάνουν έρευνα «ένας ή περισσότεροι άνθρωποι άνοιξαν αμέσως πυρ εναντίον τους», σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Περίπου πέντε ώρες αργότερα, ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν έφοδο στο κτίριο και «ένας ύποπτος οπλισμένος με Καλάσνικοφ σκοτώθηκε».

Η εισαγγελία δεν διευκρίνισε τι συνέβη στους άλλους υπόπτους, περιοριζόμενη να αναφέρει ότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για το ίδιο θέμα μίλησαν αργά το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ και υπουργοί της κυβέρνησής του.

Ο Μισέλ επιβεβαίωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στην επιχείρηση, τρεις Βέλγοι και μια Γαλλίδα.

Η Γαλλίδα αστυνομικίνα «που τραυματίστηκε ελαφρά» ανήκε σε «κοινή ομάδα έρευνας της ομοσπονδιακής εισαγγελίας (του Βελγίου) και της εισαγγελίας του Παρισιού», διευκρίνισε ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Κουν Χέενς.

Ο βέλγος υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν ανέφερε ότι δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς που τραυματίστηκαν έλαβαν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου είχαν διακομιστεί.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=