ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ας υψώσουμε τοίχο στα σύνορα με Μεξικό για να γλιτώσουμε από τα «φίδια»

τραμπ-ας-υψώσουμε-τοίχο-στα-σύνορα-με-μ-66786

Τοίχο στο Μεξικό και άλλον ένα στη Συρία θέλει να χτίσει ο υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τράμπ, με στόχο να αποτρέψει τους μετανάστες από την κεντρική Αμερική και κυρίως το Μεξικό– τους οποίους παρομοίασε εμμέσως πλην σαφώς με φίδια- από το να περνούν σε αμερικανικό έδαφος, αλλά και να κρατήσει μακριά τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ποιον αφήνουμε να μπει μέσα» δήλωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας σε ομιλία του στο αεροδρόμιο Youngstown του Οχάιο.

Κατά τον 35λεπτο λόγο του ενώπιον ακροατηρίου 1.500 ανθρώπων ο Τράμπ απήγγειλε τους στίχους ενός τραγουδιού «Το φίδι» του 1968 από τον Αλ Ουίλσον.

Το τραγούδι, το οποίο έχει ξαναχρησιμοποιήσει ο Τραμπ διηγείται την ιστορία ενός άρρωστου φιδιού που απολαμβάνει την φροντίδα μιας καλής γυναίκας που το παίρνει στο σπίτι της για να το βοηθήσει και όταν εκείνο γίνεται καλά, της δίνει μια δηλητηριώδη δαγκωνιά.

Όταν εκείνη, ξεψυχώντας, το ρωτά γιατί της φέρθηκε έτσι εφόσον το είχε βοηθήσει, εκείνο της απαντά όπως τόνισε ο Τραμπ: «Ω, σκάσε ανόητη γυναίκα, ήξερες πολύ καλά ότι ήμουν φίδι πριν με βάλεις σπίτι σου».

Ο δισεκατομμυριούχους συνεχίζει ακάθεκτος μια κούρσα για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών που ανάβει τα αίματα και αναμένεται να σκοράρει υψηλά σε 4 από τις πέντε πολιτείες όπου καλούνται σήμερα στις κάλπες (Ιλινόις, Φλόριντα, Β. Καρολίνα, Μιζούρι), ενώ στο Οχάιο, η μάχη με τον αντίπαλό του και κυβερνήτη της πολιτείας, John Kasich θα είναι λίγο πιο δύσκολη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου