ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλίδα που ζούσε με 113 γάτες κατηγορείται για κακοποίηση ζώων

γαλλίδα-που-ζούσε-με-113-γάτες-κατηγορεί-82104

Έως και πρόσφατα, μία νεαρή Γαλλίδα, κάτοικος Παρισίων, μοιραζόταν το διαμέρισμά της μαζί με τον σύντροφό της και περισσότερες από 100 γάτες. Τώρα, όμως, αυτή η κατ’ επίφαση φιλόζωη δικάζεται με την κατηγορία της κακοποίησης ζώων, ποινικό αδίκημα το οποίο στη Γαλλία επισύρει υψηλά χρηματικά πρόστιμα.

Αφότου εισήλθαν στο διαμέρισμά της, δημοτικοί υπάλληλοι μέτρησαν συνολικά 113 γάτες, κάποιες ακόμα ζωντανές, κάποιες άλλες ήδη νεκρές. Μάλιστα οι εθελοντές που ανέλαβαν να καθαρίσουν τον χώρο ανέφεραν πως βρήκαν αρκετές καταπλακωμένες από ράφια βιβλίων ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου μιας φιλοζωικής οργάνωσης που ανέλαβε τη διάσωση των ζώων, σχεδόν οι μισές από τις γάτες που μεταφέρθηκαν σε ειδικές εγκαταστάσεις, πέθαναν έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα.

Προσδιόρισε επίσης πως η κατάσταση που επικρατούσε στο διαμέρισμα ήταν «αξιοθρήνητη» αλλά η ιδιοκτήτρια των κακόμοιρων ζωντανών αποπειράθηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της επισημαίνοντας ότι ξόδευε 750 ευρώ τον μήνα για την κάλυψη των αναγκών τους καθώς και πως συνήθιζε να καθαρίζει τα 20 δοχεία υγιεινής που διέθετε τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Πλέον, ωστόσο, και έπειτα από σχετική εισήγηση του εισαγγελέα, η νεαρή Γαλλίδα κινδυνεύει με την επιβολή 109 προστίμων ύψους 30 ευρώ το καθένα. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να ανακοινωθεί έως τα μέσα Μαρτίου.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου