ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μοράλες θέλει να γνωρίσει τον γιο του που θεωρούσε νεκρό

ο-μοράλες-θέλει-να-γνωρίσει-τον-γιο-του-84903

«Θέλω να γνωρίσω τον γιο μου που θεωρούσα νεκρό εδώ και 9 χρόνια» δήλωσε ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Είναι η τελευταία πράξη του σκανδάλου που αφορά την πρώην φίλη του Μοράλες και μητέρα του αγοριού, Γκαμπριέλα Ζαπάτα, η οποία έχει συλληφθεί ως μέρος της έρευνας για διαφθορά.

Συγγενής της Ζαπάτα αποκάλυψε πως το παιδί του ζευγαριού είναι ζωντανό και ζει σε άγνωστη τοποθεσία στη Βολιβία.

«Μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά είναι ανησυχητικό πως μια φερόμενη ως θεία ισχυρίστηκε πως το παιδί είναι ζωντανό» ανέφερε ο Μοράλες σε δήλωσή του.

«Παρ’ όλα αυτά, τώρα που λένε ότι το παιδί είναι ζωντανό, θέλω να πω πως αν είναι ζωντανός, θα ήταν μεγάλη χαρά για μένα, σαν ευλογία θα μπορούσα να πω να είναι ζωντανός».

Ο Μοράλες είπε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει πως δεν γνώριζε την αλήθεια για τόσο καιρό. «Αναρωτιέμαι γιατί από το 2007 μου τον έκρυβαν. Για ποιους λόγους τον κρατούσαν σε απόσταση από εμένα;».

Η Ζαπάτα του είχε πει εκείνη την περίοδο πως το μωρό τους είχε αρρωστήσει αμέσως μετά την γέννηση και πως είχε πεθάνει.

Η αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τον Μοράλες πως χρησιμοποιεί την επιρροή της για να λαμβάνει προσοδοφόρες δημόσιες συμβάσεις στην κινεζική εταιρεία όπου εργάζεται η Ζαπάτα.

Ο Μοράλες απέρριψε τις κατηγορίες και δήλωσε πως είναι μέρος της στρατηγικής από τις δεξιές δυνάμεις που προσπαθούν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία του εν όψει του δημοψηφίσματος την περασμένη εβδομάδα.

Η Ζαπάτα δεν έχει προβεί ακόμη σε σχόλιο σχετικά με τις καταγγελίες περί διαφθοράς.

Πηγή: BBC

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου