ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δικαίωση της Βανέσα Μέι που θα λάβει και αποζημίωση

δικαίωση-της-βανέσα-μέι-που-θα-λάβει-κα-92009

Η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι υποχρεώνεται να αποζημιώσει τη Βανέσα Μέι, καθώς είχε κατηγορήσει λανθασμένα την παγκοσμίου φήμης βιολίστρια ότι χειραγώγησε τα αποτελέσματα των αγώνων της, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έλαβαν χώρα το 2014 στο Σότσι της Ρωσίας.

Η FIS επέβαλε αρχικά στην 37χρονη -βρετανικής ιθαγένειας- μουσικό αποκλεισμό τεσσάρων ετών, ωστόσο η Μέι προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), το οποίο την απάλλαξε από την κατηγορία του «στησίματος» αγώνων.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η FIS έκανε γνωστό ότι ρύθμισε το ζήτημα που είχε προκύψει με το αίτημα αποζημίωσης για δυσφήμιση από πλευράς της Μέι, η οποία έλαβε μέρος στους Αγώνες του Σότσι με το επώνυμο του πατέρα της (Βάνακορν), εκπροσωπώντας την Ταϊλάνδη, όπου τερμάτισε 67η και τελευταία στο γιγαντιαίο σλάλομ. Η FIS ισχυριζόταν ότι η Μέι είχε χειραγωγήσει τα αποτελέσματα σε έναν αγώνα στη Σλοβενία, τον Ιανουάριο του 2014, προκειμένου να πάρει το «εισιτήριο» για το Σότσι.

Δεν έγινε γνωστό το ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η Μέι, αλλά η FIS ανακοίνωσε ότι έγινε μια «κατάλληλη» πληρωμή, τα χρήματα της οποίας η βιολίστρια σκοπεύει να διαθέσει σε φιλανθρωπικό σκοπό της επιλογής της.

Μετά τη δικαίωσή της Μέι από το CAS, αποκαταστάθηκε το αποτέλεσμα της 37χρονης στο Σότσι, το οποίο είχε ακυρωθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ενώ έχει πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2018 στην Πιεονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου