ΥΠΕΞ Σκοπίων: Αντιδράσαμε στο κλείσιμο συνόρων των βόρειων γειτόνων μας

Τελευταία ενημέρωση: 2016-02-24, 11:34:26
ΥΠΕΞ Σκοπίων: Αντιδράσαμε στο κλείσιμο συνόρων των βόρειων γειτόνων μας

Το κλείσιμο των συνόρων της χώρας του με την Ελλάδα δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ποπόσκι.

«Δεν πήραμε μία μονομερή απόφαση», αναφέρει χαρακτηριστικά και επισημαίνει ότι «αντιδράσαμε στις εξελίξεις σε άλλες χώρες», που βρίσκονται επί αυτής της επικίνδυνης διαδρομής που ακολουθούν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι , εκκινώντας από τα ελληνικά νησιά, θέλουν να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη, και κυρίως στην Γερμανία.

Κάνει λόγο για «αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν στην Κροατία και τη Σερβία να μην επιτραπεί η διέλευση στους Αφγανούς που δεν μπορούν να αποδείξουν ότι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες».

Στέκεται επίσης στον «ηγετικό ρόλο» της Γερμανίας στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης τονίζοντας ότι η καγκελάριος Μέρκελ «δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της».

Συμπληρώνει στη συνέντευξή του ότι αυτή τη στιγμή είναι επιθυμητό «να ειπωθεί ξεκάθαρα τι περιμένει κανείς από τις χώρες διέλευσης» που βρίσκονται στον διάδρομο των Βαλκανίων.

tovima.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=