ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Τετράχρονος καταδικάστηκε «κατά λάθος» σε ισόβια

αίγυπτος-τετράχρονος-καταδικάστηκε-94688

Τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο αποδίδουν Δικαιοσύνη τα αιγυπτιακά στρατοδικεία έδειξε η -φαινομενικά μόνο αστεία- υπόθεση του Αχμέντ Μανσούρ Κουράνι Αλί: Ο εν λόγω κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια, μαζί με άλλους 115, για συμμμετοχή σε ταραχές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης των (εκτός νόμου πλέον) Αδελφών Μουσουλμάνων πριν από τρια χρόνια.

Μία ασήμαντη λεπτομέρεια: Ο Αχμέντ Μανσούρ Κουράνι Αλί είναι, σήμερα, τεσσάρων χρονών. Την εποχή τέλεσης του αδικήματος ήταν μόλις ενός.

Εκπρόσωπος του στρατοδικείου, ο συτναγματάρχης Μοχάμεντ Σαμίρ, παραδέχτηκε τελικά (όπως μεταδίδει το BBC, επικαλούμενο ανάρτηση του συνταγματάρχη στο Διαδίκτυο) πως αντί του τετράχρονου έπρεπε να είχε καταδικαστεί άλλος Αχμέντ Μανσούρ Κουράλι, που αντί για Αλί είχε το όνομα Σαράρα. Ο πραγματικός «ένοχος» είναι 16 ετών.

Δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τον τετράχρονο ανέφεραν πως υπέβαλαν έγγραφα που αποδείκνυαν την ηλικία του. Το όνομα του μικρού είχε μπήκε κατά λάθος στη λίστα των δεκάδων κατηγορουμένων και οι υπάλληλοι του στρατοδικείου τελικά δεν διαβίβασαν στον δικαστή το πιστοποιητικό γέννησης του μικρού.

Η κατηγορία για την οποία ο μικρός είχε καταδικαστεί σε ισόβια ήταν τέσσερις ανθρωποκτονίες, οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονίας και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου