Χαλέπι: «Πλέον των 500» νεκρών - Απορρίπτει η Μόσχα ευθύνη για τη φυγή

Τελευταία ενημέρωση: 2016-02-10, 13:54:05
Χαλέπι: «Πλέον των 500» νεκρών - Απορρίπτει η Μόσχα ευθύνη για τη φυγή

Οι εχθροπραξίες γύρω από το Χαλέπι έχουν προκαλέσει το θάνατο «πάνω από 500» ατόμων από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με τις αναφορές της ομάδας «Παρατηρητήριο» που συλλέγει πληροφορίες από το συριακό εμφύλιο. Την ίδια ώρα, η Μόσχα συνεχίζει να απορρίπτει ότι οι επιδρομές της ευθύνονται για τη μαζική έξοδο ή για το πάγωμα των συνομιλιών στη Γενεύη, επαναλαμβάνοντας επίσης πως θεωρεί «αβάσιμα» τα περί θανάτου αμάχων εξαιτίας των επιχειρήσεών της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τετάρτη η οργάνωση «Συριακό ΠΑρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων», από τις αρχές Φεβρουαρίου, οπότε και άρχισε η πίεση του συριακού στρατού στο Χαλέπι, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 500 άτομα από όλες τις πλευρές.

Η οργάνωση υποστήριξε πως τουλάχιστον 100 από τους νεκρούς ήταν άμαχοι. Οι αναφορές της οργάνωσης επικαλούνται πληροφορίες από το συριακό έδαφος.

Η Μόσχα, για άλλη μία φορά, απέρριψε την Τετάρτη πως οι ρωσικές επιδρομές -οι υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού- ευθύνονται για την κατάσταση. Το Χαλέπι είχε προστεθεί στο περίπλοκο φόντο που οδήγησε και στην «προσωρινή παύση» στις συνομιλίες στη Γενεύη.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε την Τετάρτη πως είναι «κατάφωρο ψεύμα» ότι οι συνομιλίες στη Συράι κατέρρευσαν εξαιτίας της ρωσικής στάσης.

Απέρριψε επίσης ως «αβάσιμους ισχυρισμούς» τις επικρίσεις ότι οι ρωσικές επιδρομές δημιουργούν το νέο κύμα προσφύγων προς τα τουρκικά (και στη συνέχεια, ευρωπαϊκά) σύνορα. Το πρόβλημα της ανθρωπιστικής καταστροφής, ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, «το τροφοδοτεί η Δύση».

Επανέλαβε επίσης πως η Μόσχα θεωρεί «εντελώς αβάσιμες τις κατηγορίες των ΗΠΑ πως χρησιμοποιούνται μη κατευθόμενα πυρά που πλήττουν αμάχους» στις ρωσικές επιδρομές.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=