ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Δεν δεσμευόμαστε σε μείωση συμβατικών όπλων στην Ευρώπη

ρωσία-δεν-δεσμευόμαστε-σε-μείωση-συμβ-121060

Δείχνοντας στις κινήσεις του ΝΑΤΟ, και την πρόθεση για ενίσχυση της παρουσίας του στην ανατολική Ευρώπη, η Μόσχα ανέφερε πως «δεν θεωρεί σκόπιμο» να δεσμευτεί σε μείωση των συμβατικών όπλων στην Ευρώπη, όπως ανέφερε ο ρώσος υφυπουργός Άμυνας Ανατόλι Αντόνοφ την Παρασκευή.

«Επιμένουμε στον Άσαντ, επιμένουμε στη διπλωματία» λέει για το Συριακό, αναγνωρίζοντας ότι οι συνομιλίες στη Γενεύη -που έχουν διακοπεί- «δεν θα είναι εύκολες» και κατηγορώντας τη Δύση.

Ο ρώσος υφυπουργός ανέφερε ότι οι χώρες της Δύσης απέεριψαν πρόταση της Μόσχας για τη συγκρότηση συμβουλευτικού οργάνου, με έδρα την πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμάν, όπου θα συντονίζονταν οι ενέργειες στο συριακό έδαφος.

Η πρόταση απορρίφθηκε από τις ΗΠΑ και τη Δύση, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υφυπουργού Άμυνας. «Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, πρότεινε να γίνει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άστον Κάρτερ στις 19 Ιανουαρίου. Μας έγινε κατανοητό ότι μια τέτοια συνομιλία δεν ήταν σκόπιμη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α.Αντονοφ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου