ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πρόστιμο σε περιοδικό για δημοσίευμα περί Ουκρανίας

ρωσία-πρόστιμο-σε-περιοδικό-για-δημοσ-125307

Παρεμπιπτόντως το ίδιο μέσον έγραψε για την κόρη του Πούτιν

Το ρωσικό περιοδικό New Times πέρασε ένα έντονο 24ωρο τη Δευτέρα: Οι διοικητικές Αρχές για τον Τύπο του επέβαλαν πρόστιμο ενώ την ίδια ημέρα η ιστοσελίδα του έπεσε θύμα επίθεσης χάκερ.

Το πρόστιμο αφορούσε παλιότερο κείμενο για την Ουκρανία, όμως επιβλήθηκε την ημέρα που το περιοδικό δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με την κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν – ο οποίος κρατά με κάθε τρόπο μακριά από τη δημοσιότητα την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το ρωσικό RBC, όπως μεταδίδει ο βρετανικός Guardian, το πρόστιμο συνόδευε και προειδοποίηση των διοικητικών Αρχών -η προειδοποίηση είναι, αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, το πρώτο βήμα διαδικασίας που μπορεί θεωρητικά να οδηγήσει σε κλείσιμο μέσα σε έναν χρόνο.

Το πρόστιμο αφορούσε κείμενο του Ιανουαρίου που αναφερόταν στον ακροδεξιό «Δεξιό Τομέα» της Ουκρανίας αλλά είχε παραλείψει να αναφέρει πως η ομάδα είναι εκτός νόμου στη Ρωσία.

Στο τελευταίο του τεύχος όμως, που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, το περιοδικό είχε θέμα που αφορούσε την μεγαλύτερη κόρη του Πούτιν, Μαρία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κόρη του ρώσου προέδρου ζει σε πολυτελές κτίριο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα με τον ολλανδό σύζυγό της (πρώην στέλεχος της Gazprom) και τις τελευταίες ημέρες γέννησε το πρώτο της παιδί.

Ρωσικά ΜΜΕ είχαν αρχίσει δειλά πρόσφατα να «σκαλίζουν» γύρω από τις κόρες του ρώσου προέδρου, μιλώντας για ταχεία άνοδο των ίδιων αλλά και προσώπων του περιβάλλοντός τους σε διάφορα πεδία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου