ΔΙΕΘΝΗ

Και ξαφνικά, η Νέα Υόρκη απέκτησε οδό Ντέιβιντ Μπόουι

και-ξαφνικά-η-νέα-υόρκη-απέκτησε-οδό-ντ-133118

Νεοϋορκέζοι απέτισαν φόρο τιμής στον Ντέιβιντ Μπόουι δίνοντας, ανεπισήμως, το όνομά του σε μια οδό, με ένα γκραφίτι.

Οι φίλοι του θρυλικού σταρ της ροκ μουσικής συναντήθηκαν στη γωνία των οδών Χιούστον και Μπόουερι το βράδυ του Σαββάτου στη διάρκεια της δεύτερης μεγαλύτερης χιονοθύελλας στην ιστορία της πόλης. Το κρύο και το χιόνι δεν μπόρεσαν να εμποδίσουν τα μέλη του Lisa Project να μετονομάσουν τον δρόμο σε οδό «Ντέιβιντ Bowery».

Αν και δεν μοιάζει πολύ με το όνομα του καλλιτέχνη, η οδός Μπόουερι είναι κοντά στο πρώην διαμέρισμα του Μπόουι στην οδό Λαφαγιέτ. Η κίνηση ήταν μόνο ένας από τους πολλούς φόρους τιμής που απέτισε η Νέα Υόρκη – και ολόκληρος ο κόσμος – στη μνήμη του αγαπημένου μουσικού, o οποίος πέθανε στις 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 69 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο.

Πολυτάλαντος καλλιτέχνης και θρυλική μορφή της ροκ μουσικής, ο Μπόουι έγραψε μερικές από τις καλύτερες επιτυχίες του είδους και συνεργάστηκε με διάσημους μουσικούς. Θεωρήθηκε αξεπέραστος για την θεατρική παρουσία του επί σκηνής. Από τον Ziggy Stardust μέχρι το Space Oddity του 1969 και το εφετινό Blackstar, o Μπόουϊ «τραγουδούσε πάντα από την θέση του «ξένου»: ήταν ο εξωγήϊνος, ο ανδρόγυνος, ο αντικοινωνικός, ο αστροναύτης», όπως έγραψαν οι New York Times,

Γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου του 1947, στο νότιο Λονδίνο, ως Ντέιβιντ Τζόουνς. Στις 8 Ιανουαρίου του 2016, την ημέρα που έκλεισε τα 69 χρόνια του, κυκλοφόρησε επίσημα το Blackstar – το 29ο και τελευταίο άλμπουμ της καριέρας του.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου