ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: «Επιστημονική φαντασία» τα περί διαφθοράς Πούτιν

κρεμλίνο-επιστημονική-φαντασία-τα-133284

«Επιστημονική φαντασία» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις κατηγορίες περί διαφθοράς και πλουτισμού του Ρώσου προέδρου Πούτιν, τις οποίες εξαπέλυσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ντοκιμαντέρ του BBC.

O Αμερικανός αξιωματούχος, Adam Szubin, μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, υποστήριξε:

«Ο Πούτιν υποτίθεται ότι έχει ετήσιες απολαβές (ως πρόεδρος) της τάξης των 110.000 δολαρίων ετησίως. Αυτό δεν αποτελεί ακριβή δήλωση του πλούτου που κατέχει» και ξέρει πώς να «αποκρύπτει τον πραγματικό του πλούτο».

Ερωτηθείς αν ο Πούτιν είναι διαφθαρμένος, ο Szubin απάντησε: «Κατά την δική μας άποψη, ναι».

Η ρωσική κυβέρνηση διαψεύδει τα όσα ειπώθηκαν. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, δήλωσε ότι «κανένα από αυτά τα θέματα δεν χρήζουν απάντησης, καθώς πρόκειται για επιστημονική φαντασία» και προκάλεσε την Ουάσινγκτον να δώσει «απτές αποδείξεις».

«Πρόκειται για μια επίσημη κατηγορία. Οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται τώρα σε μια τέτοια κατάσταση που ένα ψέμα όπως αυτό είναι απίθανο να τις επιδεινώσει κι άλλο», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

«Πρόκειται καθαρά για επινόηση και δυσφήμηση, χωρίς καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έχουμε εξοικειωθεί με αυτού του είδους τα δημοσιογραφικά τεχνάσματα που συνδέονται με την ανικανότητα, με το κυνήγι αυτού που προκαλεί αίσθηση και τις παραστάσεις» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Όλο αυτό θα ήταν μόνον ένα καινούργιο παράδειγμα της συνηθισμένης αυτής ανεύθυνης δημοσιογραφίας αν δεν αφορούσε επίσημα σχόλια του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Η διατύπωση τέτοιων κατηγοριών από την πλευρά ενός θεσμού όπως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών χωρίς να δίδονται απτές αποδείξεις ρίχνουν σκιά σε αυτόν τον θεσμό».

«Δεν είναι δικός μας ρόλος να αξιώνουμε αποδείξεις, είναι ρόλος του θεσμού αυτού να φέρει (αποδείξεις) και να τεκμηριώσει ότι η επίσημη ανακοίνωσή του δεν είναι παρά σαφώς μια δυσφήμηση».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου