ΔΙΕΘΝΗ

Οι τζιχαντιστές απειλούν τον Κάμερον

οι-τζιχαντιστές-απειλούν-τον-κάμερον-136326

Το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται οι εννέα δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι, απειλώντας ταυτόχρονα όλες της χώρες που μετέχουν στον διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών και ιδίως τη Βρετανία.

Οι δράστες ήταν τέσσερις Βέλγοι, τρεις Γάλλοι και δύο Ιρακινοί, υποστηρίζει το βίντεο, που φέρει τον τίτλο “Σκοτώστε τους όπου τους συναντήσετε”. Οι άνδρες αυτοί εικονίζονται να διαπράττουν θηριωδίες, όπως να αποκεφαλίζουν ομήρους ή να τους εκτελούν με σφαίρες.

Μιλώντας στα αραβικά και τα γαλλικά, πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι “το μήνυμά τους απευθύνεται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον συνασπισμό” υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2014 πλήττει θέσεις των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.

Το βίντεο παρουσιάζει επίσης μια φωτογραφία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, με τη λεζάντα “Όποιος σταθεί στο πλευρό των απίστων θα γίνει στόχος των σπαθιών μας”.

Οι εννέα τζιχαντιστές αποκαλούνται “λιοντάρια που γονάτισαν τη Γαλλία”.

Το βίντεο περιέχει και αποσπάσματα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και από τις επιχειρήσεις των γαλλικών δυνάμεων ασφαλείας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου