ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: 15χρονος έκοψε το ίδιο του το χέρι για βλασφημία

πακιστάν-15χρονος-έκοψε-το-ίδιο-του-το-χ-143952

Το ίδιο του το χέρι έκοψε ένας Πακιστανός έφηβος αφού τον κατηγόρησε αδίκως ένας μουσουλμάνος κληρικός για βλασφημία, δήλωσε στο CNN ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ Ανβάρ, 15 χρονών από το Hujra Shah Muqeem, ένα χωριό στην επαρχία Πουντζάμπ περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Λαχώρης , χαιρετίστηκε ως ήρωας από τους ντόπιους για τις ενέργειές του, δήλωσε στο CNN ο αρχηγός της αστυνομίας, Ναουσέρ Αλί.

Ο Αλί δήλωσε πως το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τετάρτη όταν το αγόρι παρεξήγησε τα λόγια του κληρικού Σαμπίρ Αχμέντ κατά την διάρκεια κηρύγματος.

Ο Αχμέντ είχε ζητήσει από τους παρευρισκόμενους να σηκώσουν τα χέρια τους εάν δεν αγαπούν τον προφήτη Μωάμεθ, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, και ο έφηβος λανθασμένα σήκωσε το χέρι του.

Ο Αχμέντ τον κατηγόρησε για βλασφημία και ο έφηβος στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του, έκοψε το χέρι του και το παρουσίασε σε πιάτο στον κληρικό, πρόσθεσε ο Αλί.

Η αστυνομία συνέλαβε τον κληρικό κατηγορώντας τον για υποκίνηση βίας, μόλις έμαθαν τι συνέβη.

Ο έφηβος, αντιθέτως, έχει κερδίσει τον τίτλο του ήρωα από τους ντόπιους, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας, προσθέτοντας πως ο πατέρας του παιδιού είναι περήφανος για την πράξη του.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου