ΔΙΕΘΝΗ

Ιραν: Καταγγέλλει το Ριάντ για αεροπορική επιδρομή κατά της πρεσβεία του στην Υεμένη

ιραν-καταγγέλλει-το-ριάντ-για-αεροπορ-161571

Για αεροπορική επιδρομή με στόχο την ιρανική πρεσβεία της στην Υεμένη κατηγορεί η Τεχεράνη τη Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να κλιμακώσει την ένταση μεταξύ των δύο κρατών, ενώ το Ριάντ απαντά ότι θα ερευνήσει τις καταγγελίες.

«Η Σαουδική Αραβία είναι υπεύθυνη για τις ζημιές στο κτήριο της πρεσβείας και για τους τραυματισμούς εργαζομένων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση IRIB.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους και μάρτυρες που επικαλείται το Reuters από την Σαναά, δεν υπάρχουν ζημιές στο κτήριο της πρεσβείας.

Οι ίδιοι λένε ότι η αεροπορική επιδρομή έπληξε δημόσιο χώρο σε απόσταση 700 μέτρων από την ιρανική πρεσβεία και ότι θραύσματα έφτασαν μέχρι τον προαύλιο χώρο της πρεσβείας.

Σαουδάραβας αξιωματικός επιβεβαίωσε την αεροπορική επιδρομή λέγοντας ότι στόχευε να πλήξει εκτοξευτές πυραύλων σιιτών Χούτι που στόχευαν τη Σαουδική Αραβία.

Πρόσθεσε ότι το Ριάντ θα ερευνήσει τις καταγγελίες του Ιράν και πρόσθεσε ότι οι Χούτι χρησιμοποιούν αστικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων κτήρια εγκαταλειμμένων πρεσβειών.

Ριάντ και Τεχεράνη έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις μετά την εκτέλεση του σιίτη ιμάμη και 46 ακόμη σιιτών από τη Σαουδική Αραβία.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου