ΔΙΕΘΝΗ

Τούρκοι χάκερ μπλόκαραν λογαριασμό Ρώσου υπουργού στο Instagram

τούρκοι-χάκερ-μπλόκαραν-λογαριασμό-ρ-166758

Ο λογαριασμός του υπουργού Τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας στο Instagram έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης από χάκερ οι οποίοι συστήνονται ως μέλη ομάδας Τούρκων ακτιβιστών.

Οι χάκερ της ομάδας «The Börteçine Cyber Team», όπως αποκαλύπτεται στις φωτογραφίες από τον υπολογιστή που έδωσαν στη δημοσιότητα τουρκικά και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, απέκλεισαν την πρόσβαση στον λογαριασμό του υπουργού Νικολάι Νικιφόροφ στο Instagram και ανήρτησαν φωτογραφίες με σημαίες της Τουρκίας, μία φωτογραφία του ιδρυτή της σύγχρονης Δημοκρατίας της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και ενός πολεμικού αεροσκάφους.

Το Instagram αργότερα διόρθωσε το πρόβλημα και αποκατάστησε το λογαριασμό του Νικιφόροφ και την φωτογραφία που είχε στο προφίλ του, ωστόσο ο υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του καθώς η ομάδα τεχνικής υποστήριξης του ιστότοπου δεν είχε προβεί σε καμία ενέργεια για να επιλύσει το θέμα για περισσότερες από εννέα ώρες.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία έχουν χτυπήσει «κόκκινο» μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου