ΔΙΕΘΝΗ

Η οικογένεια της μικρής που έβαλε τα κλάματα στην Μέρκελ πήρε άδεια παραμονής

η-οικογένεια-της-μικρής-που-έβαλε-τα-κλ-175670

Η οικογένεια της 14χρονης Παλαιστίνιας που είχε βάλει τα κλάματα όταν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τής είπε ότι μπορεί να απελαθεί απέκτησε άδεια παραμονής στη Γερμανία μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Η Ριμ Σαχουίλ έβαλε τα κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο, όταν η Μέρκελ τής είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί.

Η Μέρκελ χάιδεψε την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους επικριτές της που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας. Βίντεο από το περιστατικό κυκλοφόρησε ευρύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

σύμφωνα με τα όσα αναφέρει την Πέμπτη η Bild, επικαλούμενη τις υπηρεσίες μετανάστευσης του Ρόστοκ, στην οικογένεια τής Σαχουίλ δόθηκε άδεια παραμονής μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017.

«Είμαι ικανοποιημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ» δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ» ανέφερε.

Το περιστατικό με την μικρή είχε προηγηθεί των εξελίξεων στο προσφυγικό το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια του οποίου η Μέρκελ κράτησε στάση που προκάλεσε αρκετή δυσφορία εντός Γερμανίας για τις «ανοικτές πόρτες» στους πρόσφυγες από τη Συρία.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου