ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συγκίνηση από το θάνατο του βρέφους που γεννήθηκε πρόωρα

βρετανία-συγκίνηση-από-το-θάνατο-του-β-180725

Πέθανε το κοριτσάκι που γεννήθηκε 12 εβδομάδες νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία έτσι ώστε η μητέρα της να μπορέσει να κάνει χημειοθεραπεία.

Τρεις μήνες αφότου ανακάλυψε πως είναι έγκυος στην Άλλι Λουίζ Σμιθ, η Χάιντι Λούγκλιν από την Βρετανία ανακάλυψε πως έπασχε από καρκίνο του μαστού και οι γιατροί την συμβούλευσαν να αρχίσει αμέσως τη χημειοθεραπεία. Επειδή όμως η θεραπεία θα έβλαπτε το μωρό της, οι γιατροί της είπαν να σταματήσει την εγκυμοσύνη. Αντ’ αυτού όμως αποφάσισε να επιλέξει μια λιγότερο αποτελεσματική θεραπεία η οποία δεν θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία του βρέφους.

Όταν όμως ανακάλυψαν πως η θεραπεία αυτή δεν έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα και πως θα έπρεπε να αρχίσει να παίρνει ισχυρότερα φάρμακα, η Λούγκλιν αποφάσισε να γεννήσει την μικρή της κορούλα με καισαρική στις 11 Δεκεμβρίου.

Η μητέρα, η οποία έχει άλλα δύο παιδιά, είχε γράψει στο μπλογκ της το δίλημμα που αντιμετώπιζε, καθώς αν παρέμενε έγκυος μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπως είχε προγραμματιστεί, θα υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να έχανε την ευκαιρία για μια πιθανή θεραπεία.

Την ημέρα που γέννησε την μικρή Άλλι, η Λούγκλιν έγραψε πως ένιωθε «τρελά ενθουσιασμένη» που το μωρό της γεννήθηκε με ασφάλεια.

Ωστόσο, σε ένα ποίημα που δημοσιεύτηκε στο μπλογκ της αυτό το Σαββατοκύριακο, είπε στους αναγνώστες της πως το μωρό της πέθανε το Σάββατο ηλικίας μόλις 8 ημερών. Σε αυτό έγραψε: «Ο πόνος στο σώμα, την καρδιά και την ψυχή μου, νιώθω πως θα με κατασπαράξει και θα με αφήσει μισή. Οι αδερφοί σου θα σε τιμούν σε όσα κάνουν, πάντα θα έχουμε τρία παιδιά και όχι μόνο δύο. Θα προσπαθήσω να γίνω καλά για σένα και θα είσαι πάντα στο πλευρό μου όμορφο κοριτσάκι μου».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου