ΔΙΕΘΝΗ

Ύποπτο δέμα σε σκάφος της αεροπορικής εταιρίας Air France

ύποπτο-δέμα-σε-σκάφος-της-αεροπορικής-182451

Πτήση της αεροπορικής εταιρίας Air France προερχόμενη από τον Μαυρίκιο άλλαξε πορεία και πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην πόλη Μομπάσα της Κένυας, όταν το πλήρωμα ενημέρωσε τον πιλότο για ένα ύποπτο δέμα που εντόπισε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους.

Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής της Κένυας Τζόζεφ Μπόινετ ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter πως το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 777 –με προορισμό το Παρίσι– στο οποίο επέβαιναν 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος εκκενώθηκε με ασφάλεια μετά την προσγείωσή του στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μόι στις 00:37 της Κυριακής (23:37 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Πυροτεχνουργοί έφτασαν στο σημείο για να εξετάσουν το δέμα και να προσδιορίσουν εάν περιέχει εκρηκτικά, δήλωσε ο Μπόινετ.

Η Air France ανακοίνωσε και εκείνη με τη σειρά της ότι το αντικείμενο εξετάζεται.

«Το αντικείμενο, το οποίο εκτιμάται ότι είναι εκρηκτικός μηχανισμός, έχει απομακρυνθεί επιτυχώς από το αεροσκάφος» ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου της Κένυας, σημειώνοντας ότι οι πτήσεις προς την Μομπάσα είχαν διακοπεί προσωρινά, αλλά ότι τώρα πραγματοποιούνται κανονικά.

Έξι επιβάτες της πτήσης 463 ανακρίνοντα, σύμφωνα με κενυάτη αξιωματούχο. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι στην τουαλέτα του αεροσκάφους βρέθηκε μηχανισμός που έμοιαζε με ρολόι πάνω σε ένα κουτί.
Το αεροσκάφος μετέφερε 459 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος.

Ένας από τους επιβάτες, ο Μπενουά Λουκίνι, δήλωσε ότι οι επιβάτες νόμιζαν ότι επρόκειτο απλά για τεχνικό πρόβλημα και ότι το πλήρωμα αντιμετώπισε την κατάσταση με μεγάλη ψυχραιμία.

«Το αεροπλάνο απλά κατέβηκε αργά, αργά, αργά. Επομένως, συνειδητοποιήσαμε ότι κάποιο πρόβλημα υπήρχε, αλλά το προσωπικό της Air France ήταν τέλειο. Ήταν απλά υπέροχοι. Κράτησαν όλους ήρεμους. Δεν γνωρίζαμε τι συνέβαινε» σημείωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου