AROUND THE WEB

Φύλακας συνελήφθη για κλοπή διαμαντιών που βρήκε… πεταμένα στα σκουπίδια!

φύλακας-συνελήφθη-για-κλοπή-διαμαντι-185290

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσε ένας φύλακας χθες στη Νέα Υόρκη ο οποίος κατηγορείται για κλοπή διαμαντιών αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα κοσμηματοπωλείο του Μανχάταν.

Τα εν λόγω διαμάντια πετάχτηκαν κατά λάθος στα σκουπίδια και αφού τα μάζεψε, προσπάθησε να τα πουλήσει σε άλλο κοσμηματοπωλείο στο ίδιο κτήριο.

Ο 47χρονος Ουίλφρεντ Μαρτίνες, που εργαζόταν ως φύλακας στο εμπορικό κέντρο διαμαντιών, στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, παρατήρησε στα σκουπίδια ξύλινα καφάσια.

Μέσα σε αυτά βρήκε διαμάντια αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το κατάστημα διαμαντιών J. Birnbach, προκαλώντας τεράστια σύγχυση στον ιδιοκτήτη.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Τζόναθαν Μπίρνμπαχ είπε στην αστυνομία πως υποψιαζόταν ότι τα διαμάντια εκλάπησαν, καθώς άφηνε συχνά ξεκλείδωτο το χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο τα κρατούσε, για ευκολότερη πρόσβαση κατά τη διάρκεια των ωρών λειτουργίας του καταστήματος.

Όπως ανέφερε στις αρχές, έκρυψε τα διαμάντια σε τρία ξύλινα κουτιά και τα τοποθέτησε στο χρηματοκιβώτιο στις 24 Νοεμβρίου, αλλά για δύο εβδομάδες δεν είχε παρατηρήσει ότι έλειπαν, καθώς σπανίως εμπορευόταν τόσο ακριβά πετράδια. Δεν υπήρχε καμιά ένδειξη ότι έγινε διάρρηξη.

Χθες όμως το μυστήριο λύθηκε.

Οι εργάτες που ανακαίνιζαν το εσωτερικό του καταστήματος πέταξαν τα κουτιά χωρίς να αντιληφθούν ότι περιείχαν διαμάντια, ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνητών Ρόμπερτ Μπόις, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες.

Ο Μαρτίνες είδε τα κουτιά, τα πήρε στην τουαλέτα του καταστήματος και μετέφερε τα διαμάντια σε ένα μόνο κουτί, πριν φύγει από το κατάστημα έχοντάς το μαζί του, ανέφερε ο Μπόις.

Πλάνα από κάμερες ασφαλείας απεικονίζουν τον Μαρτίνες να πωλεί κάποια από τα διαμάντια σε άλλο κοσμηματοπώλη στο ίδιο κτίριο, όμως κράτησε για τον εαυτό του ένα διαμάντι 17 καρατίων, αξίας 3,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πούλησε κάποια από αυτά σε έναν άλλο έναντι 68.000 δολαρίων – σε «τιμή ευκαιρίας», όπως σχολίασε ο Μπόις.

Ομολόγησε την κλοπή με δήλωση του στην αστυνομία, έπειτα από τη σύλληψη και οι αρχές εντόπισαν τους πολύτιμους λίθους.

Συνελήφθη τη Δευτέρα, παρέδωσε το διαμάντι που είχε ακόμη στην κατοχή του στις αρχές, ενώ του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη κατοχή κλοπιμαίων.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου