ΔΙΕΘΝΗ

Ινδία: Κατασκευάζονται 27 τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα

ινδία-κατασκευάζονται-27-τεράστια-φωτο-188645

Το υπουργείο Νέων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε το φιλόδοξο πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας της κυβέρνησης για τη δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών έργων σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πίγιους Γκογιάλ, η κυβέρνηση έχει δώσει καταρχήν έγκριση για 27 τεράστια φωτοβολταϊκά πάρκα σε 21 διαφορετικές πολιτείες, με συνολική ισχύ 18,4 γιγαβάτ.

Το υπουργείο είχε ορίσει αρχικά ως στόχο τη δημιουργία 25 φωτοβολταϊκών πάρκων σε διάφορα κρατίδια με συνολική ισχύ 20 γιγαβάτ, με κάθε έργο να παράγει ισχύ τουλάχιστον 500 μεγαβάτ.

Η τελική απόκλιση από τον στόχο φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα της μη διαθεσιμότητας των μεγάλων εκτάσεων γης που απαιτούνται για την κατασκευή των πάρκων. Για αυτό το λόγο, σε ορισμένα κρατίδια μειώθηκε το μέγεθος των έργων και αυξήθηκε ο αριθμός τους.

Το εγχείρημα αποτελεί ένα από τα θεμέλια του φιλόδοξου στόχου της κυβέρνησης της Ινδίας να αυξήσει την επιχειρησιακή δυναμικότητα της ηλιακής ηλεκτρικής ενέργειας στα 100 γιγαβάτ ως το 2022.

Ο πρωθυπουργός Μόντι έχει θέσει ως στόχο αυτά τα εξαιρετικά μεγάλα έργα ηλιακής ενέργειας να έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους πριν από τον Απρίλιο του 2019. Η συνολική χρηματοδοτική συνεισφορά της κυβέρνησης για το πρόγραμμα έφτασε τα 623 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρει ο ινδικός Τύπος.

Η Ινδία παράγει τις τέταρτες υψηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως, αλλά με 300 μέρες ηλιοφάνειας ετησίως κατά μέσο όρο, έχει θεωρητικά τη δυνατότητα να παράγει έως και 5 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες τον χρόνο από έργα ηλιακής ενέργειας στο έδαφός της.

naftemporiki.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου