ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Φταίνε οι Ρώσοι πιλότοι που δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις

ερντογάν-φταίνε-οι-ρώσοι-πιλότοι-που-δ-190748

Ας μην αφήσουμε «το λάθος» που διέπραξαν «οι αμελείς Ρώσοι πιλότοι» να επηρεάσει τις σχέσεις Άγκυρας-Μόσχας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό F-16 στις 24 Νοεμβρίου.

«Δεν θέλαμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με μια τέτοια κατάσταση, αλλά αν το δούμε από άλλη προοπτική, ένα λάθος έγινε στην περιοχή της κυριαρχίας μας. Ποιος έκανε αυτό το λάθος; Όχι αυτός που διοικεί φυσικά. Είναι οι πιλότοι που επέδειξαν αμέλεια και δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις» δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής στην Τουρκία, από την πρωτεύουσα του Τουρκμενιστάν, Ασγκαμπάτ.

Ο Ερντογάν αναφερόταν στους δυο πιλότους που ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24 το οποίο η τουρκική αεροπορία κατέρριψε, καθώς όπως υποστηρίζει η Άγκυρα, παραβίασε τον εναέριο χώρο της και «δεν συμμορφώθηκε παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις».

Η Μόσχα αρνείται ότι υπήρξε παραβίαση και απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα του αεροσκάφους, όταν έγινε η κατάρριψη.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου