ΔΙΕΘΝΗ

Ο δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια σχεδίαζε επίθεση από το 2011

ο-δράστης-του-μακελειού-στην-καλιφόρν-197567

O Σάγιεντ Ριζουάν Φαρούκ, ένας από τους δράστες που σκότωσαν 14 ανθρώπους στο Σαν Μπερναρντίνο στην Καλιφόρνια την περασμένη εβδομάδα, είχε ενδεχομένως σχεδιάζει μια επίθεση εναντίον ενός στόχου στην αμερικανική επικράτεια από το 2011 ή το 2012, αποκάλυψε σήμερα μια πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης που είναι ενήμερη για την υπόθεση.

Οι ερευνητές επίσης εξετάζουν το ενδεχόμενο ο Φαρούκ να είχε ζητήσει από τον γείτονά του Ενρίκε Μάρκες, να αγοράσει όπλα για λογαριασμό του το 2011 και το 2012 προκειμένου να αποφύγει να τραβήξει την προσοχή των αρχών προς τον ίδιο, επισήμανε η ίδια πηγή.

Ο αξιωματούχος προσέθεσε ότι στο πλαίσιο των ερευνών εξετάζεται εάν υπήρξαν παρατυπίες στη διαδικασία με την οποία χορηγήθηκε η θεώρηση εισόδου (βίζα) στη σύζυγο του Φαρούκ και συνεργό του Τασφίν Μαλίκ προκειμένου να εισέλθει στις ΗΠΑ με την ιδιότητα της αρραβωνιαστικιάς του.

Σήμερα ο πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής της Γερουσίας Τσαρλς Γκράσλεϊ αναφέρθηκε σε πιθανά προβλήματα αναφορικά με τη βίζα της Μαλίκ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.

«Η κυβέρνησή μας προφανώς δεν αντιλήφθηκε την ψευδή διεύθυνση στο Πακιστάν που εκείνη σημείωσε στην αίτησή της» είπε ο Γκράσλεϊ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου