ΔΙΕΘΝΗ

«Κόκκινος συναγερμός» για πρώτη φορά στο Πεκίνο λόγω ρύπανσης

κόκκινος-συναγερμός-για-πρώτη-φορά-200962

Για πρώτη φορά στην ιστορία του το Πεκίνο εξέδωσε «Κόκκινο συναγερμό» για την ατμοσφαιρική ρύπανση και η κινεζική πρωτεύουσα θα «παγώσει» σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι πολίτες της από τον θανατηφόρο αέρα

Ο κόκκινος συναγερμός είναι το υψηλότερο ποσοστό συναγερμού που μπορεί να τεθεί και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται στην κινεζική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση αυτή, τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν ενώ οι κατασκευές και οι λοιπές βιομηχανίες θα πρέπει να αναστείλουν τις εργασίες τους.

Η πόλη βρίσκεται ήδη σε πορτοκαλί συναγερμό ενώ έχει εκδώσει και ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τα αυτοκίνητα θα κινούνται στους δρόμους με το σύστημα μονά-ζυγά.

Σε ορισμένα μέρη του Πεκίνου, οι άνθρωποι μπορούν να δουν μόνο σε απόσταση μέχρι 200 μέτρων. Ο αέρας είναι επίσης γεμάτος με δηλητηριώδη σωματίδια πράγμα που σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να αρρωσταίνουν απλά και μόνο γιατί βγήκαν στο δρόμο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, σε περιοχές του Πεκίνου καταγράφονται πάνω από 256 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο των δηλητηριωδών σωματιδίων την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) αναφέρει πως οτιδήποτε πάνω από 25 μικρογραμμάρια θεωρείται επικίνδυνο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου