ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στην Καλιφόρνια: Δύο ύποπτοι νεκροί, διερευνώνται τα κίνητρα

μακελειό-στην-καλιφόρνια-δύο-ύποπτοι-206786

Δύο άτομα, ένα ανδρόγυνο, που θεωρούνται δράστες στο πολύνεκρο μακελειό στην Καλιφόρνια, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία. Ταυτοποιήθηκαν οι δύο δράστες. Υπό κράτηση βρίσκεται τρίτο πρόσωπο, το οποίο όμως δεν είναι ακόμη σαφές εάν σχετίζεται.

Διευρευνώνται τα κίνητρα, δεν μπορούν ακόμη να αποκλείσουν οι αρχές ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Με τους νεκρούς να βρίσκονται στους 14, η επίθεση, που έβαλε στο στόχαστρο εορταστική εκδήλωση σε κέντρο για άτομα με ειδικές ανάγκες, είναι ήδη η πιο αιματηρή στις ΗΠΑ μετά το μακελειό στο σχολείο του Σάντι Κουκ πριν από τρία χρόνια.

Οι δράστες, βαριά οπλισμένοι και με αλεξίσφαιρα, διέφυγαν από το σημείο της επίθεσης. Μερικές ώρες αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τους υπόπτους στο όχημα διαφυγής και στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε σκοτώθηκαν οι δύο ύποπτοι.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Τρίτο πρόσωπο τέθηκε επίσης υπό κράτηση κατά τη «συνάντηση» των δυνάμεων ασφαλείας με τους υπόπτους, το οποίο φέρεται να βγήκε τρέχοντας από το όχημα, χωρίς ακόμη όμως να είναι σαφής η σχέση του με το περιστατικό.

Δημοτικός υπάλληλος ο ένας δράστης

Η αστυνομία δημοσιοποίησε το πρωί της Πέμπτης (ώρα Αθήνας) τα ονόματα των δύο δραστών. Πρόκειται για τον 28χρονο Συέντ Ριζουάν Φαρούκ και την 27χρονη Τασφίν Μαλίκ.

Σύμφωνα με αναφορές από το περιβάλλον των δύο νεκρών που επικαλείται το Associated Press, οι δύο τους ήταν παντρεμένοι.

Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας ανακοίνωσε πως ο Φαρούκ, γεννημένος στις ΗΠΑ, εργαζόταν ως υπάλληλος της κομητείας και είχε παραστεί στην εορταστική εκδήλωση, πριν επιστρέψει για να ανοίξει πυρ.

Τα κίνητρά τους είναι άγνωστα. Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας σημείωσε πως, στην παρούσα φάση, δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου