ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις υπό κράτηση στο Βέλγιο, ερωτηματικά για τη «ζώνη καμικάζι» στο Παρίσι

τρεις-υπό-κράτηση-στο-βέλγιο-ερωτηματ-220111

Ενώ οι Βρυξέλλες βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι βελγικές αρχές διατηρούν υπό κράτηση τρία άτομα που συνελήφθησαν, έχοντας ήδη απαγγείλει κατηγορίες σε έναν τέταρτο για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα.

Παράλληλα, στο Παρίσι συνεχίζονται οι έρευνες ενώ εξετάζεται εάν η ζώνη που είχε βρεθεί σε σκουπιδοτενεκέ είχε όντως εκρηκτικά.

Οι αναφορές από τη γαλλική πρωτεύουσα υπογραμμίζουν πως η ζώνη που είχε βρεθεί την Δευτέρα «φαινόταν να» έχει εκρηκτικά και εξετάζεται πρωτίστως για ίχνη TAPT, που ήταν ο τύπος εκρηκτικών που είχε χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις επίσημες βελγικές ανακοινώσεις, από τους συνολικά 21 που είχε τεθεί υπό κράτηση τη νύχτα της Κυριακής, την Τρίτη παραμένουν τέσσερις υπό κράτηση.

Την προηγούμενη, είχε ήδη γίνει γνωστό ότι σε βάρος του πρώτου εξ αυτών είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατικά δίκτυα.

Οι ίδιες οι Βρυξέλλες παραμένουν στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού (4), ενώ σε συναγερμό βρίσκεται καιη υπόλοιπη χώρα (επίπεδο 3).

Τα σχολεία θα ανοίξουν την Τετάρτη, εφαρμόζοντας ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας. Το μετρό θα ξεκινήσει «σταδιακά», όπως ανέφερε η σχετική απόφαση, να επιστρέφει σε λειτουργία την ίδια ημέρα, ενώ το σύνολο των μέτρων θα επανεξεταστεί την επόμενη Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου