ΔΙΕΘΝΗ

Ρέντσι: Μηνύματα-φάρσα για τρομοκρατικές επιθέσεις

ρέντσι-μηνύματα-φάρσα-για-τρομοκρατι-223993

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι θέλησε να προειδοποιήσει τους πολίτες της χώρας του ότι κυκλοφορούν μηνύματα- φάρσα στο Whatsapp, σχετικά με ενδεχόμενο τρομοκρατικό κίνδυνο.

Η αναφορά του Ιταλού πρωθυπουργού είναι σε ηχητικό μήνυμα μιας γυναίκας η οποία, φέρεται να θέλει να προειδοποιήσει την κόρη της ότι ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι έχει αναφερθεί επισήμως «βάσει και πληροφοριών που τις έδωσε μια φίλη της, η οποία εργάζεται στο υπουργείο εσωτερικών».

To μήνυμα, τις περασμένες ώρες, έγινε «viral» και εστάλη σε χιλιάδες κινητά τηλέφωνα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, με την σειρά του, με προσωπική του ηχητική παρέμβαση μήνυμα στο Whatsapp τόνισε ότι «πρόκειται για μήνυμα που στερείται βάσης», προσθέτοντας ότι «ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να εξακριβώσουν πως μπόρεσε να διαδοθεί», το οποίο, κατά την γνώμη του, προκαλεί έναν αβάσιμο συναγερμό.

«Μην πέσετε στην παγίδα του κλίματος αυτό που κάποιοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν», τονίζει ο Ρέντσι, ο οποίος δηλώνει βέβαιος ότι «όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κινήσουμε την τρομοκρατία, αλλά δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα όσων θα ήθελαν να αμπαρωθούμε μέσα στο σπίτι και να ζούμε μέσα στο φόβο, χωρίς μια κανονική ζωή».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου