ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας σε σημεία που προσελκύουν τουρίστες

η-ιταλία-αυξάνει-τα-μέτρα-ασφαλείας-σε-227308

Σε ενισχυμένες περιπολίες και ελέγχους, για το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος μετά το Παρίσι, προχωρούν οι ιταλικές Αρχές μετά από φερόμενο σήμα του FBI για ενδεχόμενο επιθέσεων σε σημεία που προσελκύουν τουρίστες. Ρώμη, Βατικανό και Μιλάνο βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας.

Η ιταλική πρωτεύουσα, υπενθυμίζεται, ετοιμάζεται το Δεκέμβριο για την έναρξη του «εμβόλιμου Ιωβηλαίου» που έχει κηρύξει ο Πάπας σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί η Αιώνια Πόλη.

Η ενίσχυση των μέτρωσν ασφαλείας ακολουθεί, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ιταλικό πρακτορείο Ansa, σήμα του FBI που επισημαίνει το ενδεχόμενο να μπουν στο στόχαστρο σημεία όπως ο Άγιος Πέτρος, ο Καθεδρικός του Μιλάνου και η Σκάλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αμερικανική υπηρεσία διαβίβασε επίσης στη Ρώμη στοιχεία «πέντε επικίνδυνων προσώπων».

Η ιταλική RAI, που επίσης προχώρησε στις ίδιες αναφορές, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν άμεσα σημάδια συγκεκριμένης απειλής».

Σε οδηγία του, το αμερικανό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους υπηκόους ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ιταλία να είναι «προσεκτικοί» λέγοντας πως, εκτός από τα προαναφερθέντα εμβληματικά σημεία, και άλλα «σημεία συγκεντρώσεων» όπως εκκλησίες, συναγωγές, εστιατόρια, θέατρα και ξενοδοχεία μπορεί να γίνουν στόχος επιθέσεων ανάλογων με εκείνες στο Παρίσι.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου