ΔΙΕΘΝΗ

Βουτηγμένος στην αμαρτία ο ένας ισλαμιστής καμικάζι

βουτηγμένος-στην-αμαρτία-ο-ένας-ισλαμ-230807

Επινε αλκοόλ, έκανε χρήση ναρκωτικών και απολάμβανε το χαρτοπαίγνιο. Αυτές τις αμαρτίες διέπραττε ο ισλαμιστής βομβιστής αυτοκτονίας Ιμπραχίμ Αμπντεσλαμ από το Βέλγιο, ο οποίος ανατινάχθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έξω από την καφετέρια Comptoir Voltaire.

Διακίνηση και χρήση ναρκωτικών

Σύμφωνα με την Daily Telegraph που επικαλείται μαρτυρίες φίλων του, ο Αμπντεσλάμ, είχε την καφετέρια Les Buigines στην μουσουλμανική συνοικία Μολενμπέκ. Η καφετέρια λειτούργησε από το 2013 έως τις 30 του περασμένου Σεπτεμβρίου και έκλεισε όταν έγινε γνωστή η διακίνηση ναρκωτικών. Αμέσως μετά, ο Αμπντεσλάμ πούλησε την καφετέρια και – όπως αναφέρουν οι γεiτονες- έβγαλε πολλά λεφτά.

Ενας κάτοικος της περιοχής, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του είπε στη Βρετανική εφημερίδα: «Ο Ιμπραΐμ ήταν ο ιδιοκτήτης, αλλά η καφετέρια έχει κλείσει τώρα. Συνήθιζα να περνάω από εκεί κάθε μέρα μετά τη δουλειά, καθ΄οδόν προς το σπίτι. Εκεί καπνίζαμε χασίς και πίναμε αλκοόλ χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Η έφοδος της αστυνομίας τον περασμένο Αύγουστο

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι η αστυνομία των Βρυξελλών είχε κάνει έφοδο στην καφετέρια τον περασμένο Αύγουστο, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι εκεί γινόταν χρήση παραισθησιογόνων και η σχετική ανακοίνωση που είχε θυροκολληθεί προσθέτει ότι είχαν βρεθεί αποτσίγαρα από χασίς στα τασάκια. Μάλιστα στην συγκεκριμένη έφοδο, πέντε άτομα προσήχθησαν για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

«Ο Ιμπραχίμ συνήθιζε να πηγαίνει στις ντίσκο, να πίνει αλκοολ, να καπνίζει. Πέρυσι σταμάτησε να πίνει.» προσθέτει ο κάτοικος της συνοικίας Μολενμπέκ.

Ο ίδιος μάρτυρας προσθέτει ότι χαρτιά έπαιζε και ο αδερφός του και καταζητούμενος από την αστυνομία Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος ήταν τακτικός θαμώνας στην καφετέρια. «Επαιζα ποδόσφαιρο με τον Σαλάχ. Επαιζε πολύ καλά. Του άρεσε να βγαίνει έξω και να πηγαίνει σε πάρτι.»

thetoc.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου