ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εχουμε την «εύλογη βεβαιότητα» για τον θάνατο του Jihadi John

ηπα-εχουμε-την-εύλογη-βεβαιότητα-γι-236199

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εκφράζουν την “εύλογη βεβαιότητα” πως μια επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σκότωσε τον “Τζιχάντι Τζον”, βρετανό υπήκοο και μέλος του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης, ανέφερε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου και της δυτικής συμμαχίας (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Γουόρεν δήλωσε πως ο Μοχάμεντ Εμουάζι –πραγματικό όνομα του “Τζιχάντι Τζον”– πιστεύεται ότι σκοτώθηκε κατά την επιδρομή στην πόλη Ράκα, ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στη βόρεια Συρία, αλλά επισήμανε ότι ο στρατός αναμένει την οριστική επιβεβαίωση.

Όπως τόνισε ο “Τζιχάντι Τζον” ήταν το “μόνο πρόσωπο υψηλού ενδιαφέροντος” που στοχοθετήθηκε στην αεροπορική επίθεση στην Ράκα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πενταγώνου που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα, “ο Εμουάζι, βρετανός πολίτης, εμφανίσθηκε στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και ορισμένων άλλων ομήρων”

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι, προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Λονδίνο, γεννήθηκε στο Κουβέιτ, σε απάτριδα οικογένεια με καταγωγή από το Ιράκ. Οι γονείς του εγκαταστάθηκαν στη Βρετανία το 1993, αφού έχασαν κάθε ελπίδα να λάβουν υπηκοότητα στο Κουβέιτ.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου