ΔΙΕΘΝΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ παρομοιάζει τον Μπεν Κάρσον με… παιδεραστή

ο-ντόναλντ-τραμπ-παρομοιάζει-τον-μπεν-236276

Ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις εκλογές του 2016, συνέστησε στους υποστηρικτές του να “προσεύχονται” για τον Ντόναλντ Τραμπ, τον κυριότερο αντίπαλό του μέχρι στιγμής, αφού ο τελευταίος, σε μια ομιλία του στην Αϊόβα, τον παρομοίασε με παιδεραστή.

“Όταν μίλησα με τον Δρ. Κάρσον για το θέμα αυτό χθες και το πώς θα πρέπει να απαντήσουμε, ήταν τόσο θλιμμένος. Μου είπε: “Προσευχήσου γι αυτόν” (σ.σ. τον Τραμπ). Τον λυπάται επειδή πραγματικά τον συμπαθεί” είπε ο Άρμστρονγκ Γουίλιαμς, ένας εκπρόσωπος του Κάρσον που συχνά κάνει δηλώσεις εκ μέρους του στα μέσα ενημέρωσης. “Είναι πολύ λυπηρό να τον βλέπουμε να καταρρέει μπροστά στα μάτια μας” πρόσθεσε.

Στην ομιλία του στην Αϊόβα, το βράδυ της Πέμπτης, ο Τραμπ αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Κάρσον ότι όταν ήταν παιδί ήταν τόσο οξύθυμος που κάποτε επιτέθηκε σε έναν φίλο του με μαχαίρι. Το επεισόδιο αυτό, σύμφωνα με τον Κάρσον, στάθηκε αφορμή να ενισχυθεί η πίστη του στον Θεό.

“Σας παρακαλώ! Πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι στην Αϊόβα; Πόσο ηλίθιοι είναι οι άνθρωποι αυτής της χώρας για να πιστεύουν αυτές τις ανοησίες;” είπε ο Τραμπ υποστηρίζοντας ότι το επεισόδιο αυτό δείχνει αντιθέτως ότι ο Κάρσον έχει “παθολογικό” χαρακτήρα.

“Αν έχεις μια παθολογία, δεν υπάρχει θεραπεία. Αν είσαι παιδεραστής, δεν υπάρχει θεραπεία. Δεν μπορούν να σε σταματήσουν”, δήλωσε.

Ο Κάρσον υποστηρίζει ότι το μαχαίρι χτύπησε στην αγκράφα της ζώνης του φίλου του, μια λεπτομέρεια που ο Τραμπ έσπευσε να γελοιοποιήσει. “Και ιδού! Χτύπησε στη ζώνη. Χτύπησε τη ζώνη και το μαχαίρι έσπασε. Κι εγώ φοράω ζώνη”, συνέχισε, δείχνοντας την στο κοινό. “Αν κάποιος με χτυπήσει με μαχαίρι θα κινηθεί προς τα μέσα, επειδή κινείται εδώ κι εκεί”.

Η Κάρλι Φιορίνα, που είναι και αυτή υποψήφια για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές του 2016, έσπευσε να υπερασπιστεί τον Κάρσον μέσω του Facebook.

“Ντόναλντ, με συγχωρείς που επεμβαίνω και πάλι. Εσύ μάλλον ξέρεις κάτι περί παθολογικών καταστάσεων. Οποιοσδήποτε μπορεί να αυξήσει μια κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων, όμως όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα σε κάνουν τόσο έξυπνο όσο ο Μπεν Κάρσον”, έγραψε.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου