ΔΙΕΘΝΗ

Οργή του Ιράν για νεαρή ηθοποιό που φωτογραφήθηκε χωρίς χιτζάμπ

οργή-του-ιράν-για-νεαρή-ηθοποιό-που-φωτ-256408

Το Ιράν απαγόρευσε σε ηθοποιό να εργάζεται, επειδή ανέβασε στο Instagram φωτογραφίες της όπου φαινόταν η ίδια χωρίς να φορά χιτζάμπ (το κάλυμμα του κεφαλιού που επιβάλλεται στο Ιράν).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιρανική κυβέρνηση αποκάλεσε την ηθοποιό Σαντάφ Ταχεριάν «ανήθικη».

Η ίδια δηλώνει ότι ανέβασε τις φωτογραφίες στο Instagram, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τους αυστηρούς ιρανικούς νόμους που επιβάλουν στις γυναίκες να καλύπτουν το κεφάλι τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

«Ήμουν νευρική και ανήσυχη για το πώς οι άνθρωποι θα αντιδρούσαν στις φωτογραφίες μου» είπε η ίδια σε συνέντευξή της στο περσικό Voice of America. «Το να θυμάμαι το παρελθόν μου, μου έδωσε αυτοπεποίθηση να αναρτήσω αυτές τις φωτογραφίες. Θυμάμαι ότι επισκέφθηκα πολλές κινηματογραφικές εταιρείες για να υπογράψω συμβόλαιο, αλλά άκουγα ακατάλληλα σχόλια για την εξωτερική μου εμφάνιση» λέει η ίδια.

Οι φωτογραφίες της προκάλεσαν αντιδράσεις στο Ιράν, όπου μάλιστα κυκλοφόρησαν εικόνες που είχαν πειραχτεί στο Photoshop, όπου κάποιοι είχαν τοποθετήσει στο κεφάλι της Ταχεριάν χιτζάμπ.

Η ίδια λέει ότι δεν περίμενε να ακούσει από τον λαό της τόσες πολλές προσβολές. «Λυπάμαι για τις αντιδράσεις τους και δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Θέλω να ζήσω σε έναν τόπο και με έναν τρόπο που με κάνει ευτυχισμένη» λέει η Ταχεριάν.

Η ηθοποιός έχει καταφύγει στο Ντουμπάι, όπου ελπίζει να ξεκινήσει ξανά την καριέρα της.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Πολιτισμού του Ιράν υποσχέθηκε να ανακαλέσει την άδεια εργασίας της Ταχεριάν.

Η ηθοποιός κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από ανθρώπους που εργάζονταν στην ιρανική βιομηχανία του θεάματος. Είπε ότι της προσέφεραν συμβόλαια, τα οποία περιείχαν τον όρο να συνευρίσκεται ερωτικά με κάποιον συνεργάτη της μία φορά τον μήνα.



Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου