ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Έβγαζαν σέλφι λίγο πριν τη συντριβή του Airbus..

αίγυπτος-έβγαζαν-σέλφι-λίγο-πριν-τη-συ-256913

Συγκλονίζουν οι σέλφι και φωτογραφίες του Airbus A-321 έβγαζαν οι ανύποπτοι επιβαίνοντες λίγο πριν τη συντριβή του, σε ερημική τοποθεσία, στη χερσόνησο του Σινά. Οι επιβάτες είχαν προλάβει να αναρτήσουν τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ρωσικά ΜΜΕ τις δημοσίευσαν.

Η συντριβή είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 224 επιβαίνοντες, κυρίως ρώσοι τουρίστες, μεταξύ των οποίων και 17 παιδιά.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο Σαρλ Ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Με διάταγμά του, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ανακήρυξε την Κυριακή ημέρα εθνικού πένθους για τα θύματα της πτήσης.

Ο στρατός έχει μέχρι στιγμής μεταφέρει 129 σορούς στο νεκροτομείο του Καΐρου και σε διάφορα άλλα νοσοκομεία.

Από την πρώτη επισκόπηση στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, φαίνεται ότι το αεροσκάφος της εταιρίας Kogalymavia κατέπεσε πιθανότατα λόγω τεχνικού προβλήματος, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για καταγγελίες του πληρώματος για βλάβες. Πάντως, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο φέρονται να ανέλαβαν την ευθύνη για την κατάρριψη του αεροσκάφους «των σταυροφόρων» αναρτώντας και βίντεο της«κατάρριψης».

Σημειώνεται ότι στις έρευνες για τα αιτία της συντριβής του Airbus θα μετάσχουν ρωσικές υπηρεσίες. Την άδεια για τη συμμετοχή των ρωσικών υπηρεσιών έδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Αιγύπτου όπως μεταδίδει η εφημερίδα Αλ Αχράμ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας, οι διασώστες έχουν εντοπίσει και τα δυο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους. Τα δύο μαύρα κουτιά, το ένα από τα οποία περιέχει τις παραμέτρους της πτήσης και το άλλο τις ηχογραφημένες συνομιλίες και τους θορύβους μέσα στο πιλοτήριο, περιέχουν δεδομένα που έχουν κρίσιμη σημασία για να βρεθούν τα αίτια της καταστροφής.

Nωρίτερα, ρωσικά και αραβικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον τόπο της συντριβής στο Σινά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου