Σοκ! Βρέφος υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα στη Βηθλεέμ

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-30, 19:52:33
Σοκ! Βρέφος υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα στη Βηθλεέμ

Ένα βρέφος οκτώ μηνών πέθανε σήμερα από ασφυξία, από τα δακρυγόνα που εκτόξευσε ο ισραηλινός στρατός κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, στη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, ανέφερε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Το αγοράκι, ο Ραμαντάν Ταουάμπτεχ, υπέστη ασφυξία από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλινοί στρατιώτες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με νεαρούς Παλαιστίνιους που εκτόξευαν πέτρες εναντίον τους, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Σε άλλο σημείο, σε έναν σταθμό ελέγχου κοντά στη Ραμάλα, επίσης στη Δυτική Όχθη, Ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν σκόπιμα έναν νεαρό Παλαιστίνιο με το θωρακισμένο όχημά τους κατά τη διάρκεια ταραχών, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην περιοχή αυτή σημειώνονται σχεδόν καθημερινά συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και νεαρών που πετούν πέτρες εναντίον τους.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες παρέσυραν με το τζιπ τους μια ομάδα νεαρών, τραυματίζοντας τον έναν από αυτούς. Στη συνέχεια, ένας στρατιώτης κατέβηκε από το όχημα και χτύπησε πολλές φορές τον νεαρό που ήταν πεσμένος στο έδαφος με τη λαβή του όπλου του.

Στο σημείο έφτασε ένα ασθενοφόρο των παλαιστινιακών αρχών. Όμως οι στρατιώτες εμπόδισαν τους τραυματιοφορείς να πλησιάσουν τον νεαρό, που ήταν τραυματισμένος στο αριστερό πόδι, εκτοξεύοντας δακρυγόνα εναντίον τους και απωθώντας τους βίαια.

Ο τραυματίας τελικά συνελήφθη και απομακρύνθηκε από το σημείο από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν "έναν Παλαιστίνιο οπλισμένο με ένα αιχμηρό αντικείμενο" που πλησίαζε τους στρατιώτες. Ένας αξιωματικός έδωσε τότε εντολή στους άνδρες που επέβαιναν στο τζιπ να παρασύρουν τον επιτιθέμενο ο οποίος "τραυματίστηκε σοβαρά"

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, οκτώ Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αληθινές σφαίρες και ένας από πλαστικές στις συγκρούσεις αυτές.

imerisia.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
3
=