Βούτσιτς: Η Σερβία θα προμηθευτεί αμυντικά όπλα από τη Ρωσία

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-29, 11:20:08
Βούτσιτς: Η Σερβία θα προμηθευτεί αμυντικά όπλα από τη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε, από τη Μόσχα όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη από προχθές, ότι η χώρα του θα προμηθευτεί από τη Ρωσία οπλικά συστήματα που δεν θα έχουν επιθετικό αλλά αμυντικό χαρακτήρα.

Στη δήλωση αυτή προέβη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στο Κρεμλίνο όπου υπεγράφησαν διάφορες συμφωνίες οικονομικής, πολιτιστικής αλλά και στρατιωτικής - τεχνολογικής συνεργασίας.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μιλώντας σε Σέρβους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν, ανέφερε ότι η αγορά αμυντικών όπλων από τη Ρωσία στοχεύει στη θωράκιση της χώρας, ενώ ανέφερε ότι πρόθεση της σερβικής κυβέρνησης είναι να συμφωνήσει με τη Ρωσία την συνεργασία για την κατασκευή κάποιων οπλικών συστημάτων στη Σερβία.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός, προσπαθώντας -ενδεχομένως- να προλάβει αντιδράσεις δυτικών χωρών για την αγορά όπλων από τη Ρωσία δήλωσε:

"Κάποιοι θα ρωτήσουν τι τα θέλουμε τα ρωσικά όπλα, τότε να αναρωτηθούν τι τα θέλουν τα όπλα όλοι γύρω μας αφού περιβάλλονται από συμμάχους τους του ΝΑΤΟ και μόνο η Σερβία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ;".

Ανέφερε δε ότι μοναδικός στόχος της κυβέρνησής του είναι να διασφαλίσει την άμυνα της χώρας. "Η Σερβία σιωπά, όταν οι άλλοι αγοράζουν μαχητικά ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυροβόλα.

Αναρωτιέμαι γιατί σε κάποιους δωρίζουν εξέδρες εκτόξευσης και τους πωλούν βαλλιστικούς πυραύλους;

Αύριο, υπό άλλους συσχετισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, θα κληθώ να απαντήσω τι έκανα για την άμυνα της χώρας" τόνισε ο Βούτσιτς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και, όπως αναφέρουν σερβικές κυβερνητικές πηγές, η αγορά όπλων και η στρατιωτική συνεργασία για την παραγωγή οπλικών συστημάτων θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της συνάντησης αυτής.

real.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
9
=