ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Απολύθηκε ο αστυνομικός που ξυλοκόπησε μαθήτρια μέσα στην τάξη της

ηπα-απολύθηκε-ο-αστυνομικός-που-ξυλοκ-262430

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό στη Νέα Υόρκη να βγάζει με υπερβολική χρήση βίας μία μαθήτρια από την τάξη επειδή αρνήθηκε να βγει από την αίθουσα.

Για το περιστατικό, που συνέβη τη Δευτέρα, ξεκίνησε έρευνα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Ο λευκός αστυνομικός που ξυλοκόπησε μια μαύρη μαθήτρια, μέσα στην τάξη του σχολείου της, προσπαθώντας να την συλλάβει εν ώρα μαθήματος, απολύθηκε, ανακοίνωσε σήμερα ο ανώτερός του στην ιεραρχία.

Ο αστυνομικός Μπεν Φιλντς, η «επιχείρηση» του οποίου βιντεοσκοπήθηκε από άλλους μαθητές προκαλώντας κατακραυγή στις ΗΠΑ, ενήργησε κατά τρόπο που «δεν συνάδει με την εκπαίδευση (σ.σ. των αστυνομικών) και δεν είναι αποδεκτός», δήλωσε ο σερίφης Λίον Λοτ.

Στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ο Φιλντς διακρίνεται να αρπάζει βίαια τη μαθήτρια προσπαθώντας να την απομακρύνει από το θρανίο της και να την σέρνει στο πάτωμα. Το κορίτσι, που φοιτά στο λύκειο Σπρινγκ Βάλεϊ της Νότιας Καρολίνας, είχε αρνηθεί νωρίτερα να υπακούσει στην εντολή του, όταν της ζήτησε να βγει έξω.

Η αμερικανική δικαιοσύνη ξεκίνησε την Τρίτη έρευνα για τη σύλληψη της μαθήτριας από τον Μπεν Φιλντς. Η Χίλαρι Κλίντον, που είναι υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτη» τη συμπεριφορά του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου