ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν βάζει τους πάντες στο τραπέζι για τη Συρία

ο-πούτιν-βάζει-τους-πάντες-στο-τραπέζι-263963

Διπλωματικός οργασμός καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη Μόσχα, καθώς μετά την συνάντησή του Πούτιν με τον πρόεδρο της Συρίας η Ρωσία είχε επαφές τόσο με την συριακή αντιπολίτευση, όσο και με τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία που την υποστηρίζουν.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ δήλωσε την Δευτέρα ότι απεσταλμένοι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από τη Δύση, επισκέφθηκαν αρκετές φορές την Μόσχα.

Στις δηλώσεις του που αναπαράγουν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία ο κ.Μπογκντάνοφ παραδέχθηκε ότι «ναι, ήταν εδώ, ακόμη και αυτή την εβδομάδα», απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Την ίδια περίπου ώρα, έγινε γνωστό ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συζήτησε την Δευτέρα με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν τρόπους επίλυσης της κρίσης στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, όπως προσέθεσε η ίδια πηγή, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την βία που καταγράφεται μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την πολιτική διαδικασία στη Συρία, στην τρίτη τηλεφωνική τους επαφή μέσα σε ισάριθμες ημέρες.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το τι μπορεί να γίνει για να εμπλακούν άλλες περιφερειακές δυνάμεις στην πολιτική διαδικασία, όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου