ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 7,5 ρίχτερ στο Πακιστάν. Δεκάδες νεκροί

σεισμός-75-ρίχτερ-στο-πακιστάν-δεκάδες-264362

Τουλάχιστον 129 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν, από τον σεισμό των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τη Δευτέρα με επίκεντρο το βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

Στο Πακιστάν έχασαν τη ζωή τους 94 άνθρωποι και στο Αφγανιστάν 33, μεταξύ αυτών και 12 μαθήτριες. Αλλοι δύο σκοτώθηκαν στο Κασμίρ.

Στην βόρεια αφγανική πόλη Ταλοκάν 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο τους για να γλιτώσουν από το σεισμό, όπως και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Επίσης πάρα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα.

Σε νεώτερη ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS) αναφέρει ότι ο σεισμός, το μέγεθος του οποίου αναθεώρησε προς τα κάτω σε 7,5 βαθμούς, είχε εστιακό βάθος 213 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρισκόταν 254 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Καμπούλ σε απομακρυσμένη οροσειρά του Αφγανιστάν. .

Ο σεισμός είχε επίκεντρο το βορειοανατολικό Αφγανιστάν και έγινε αισθητός και στην Ινδία, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Αναφορές υπάρχουν για κατάρρευση κτιρίων στην περιοχή Sargodha του Πακιστάν, ανάμεσα στα οποία είναι και ένα σχολείο. 12 μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους σε ποδοπάτημα μετά τον πανικό που προκλήθηκε.

Σε νεώτερη ανακοίνωσή του το USGS αναθεώρησε προς τα κάτω το μέγεθος του σεισμού από 7,7 που είχε εκτιμήσει στην αρχή σε 7,6 και λίγο αργότερα σε 7,5, ενώ διευκρίνισε ότι το επίκεντρό του βρισκόταν στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα και πάλι με το USGS, o σεισμός είχε εστιακό βάθος 196 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του βρισκόταν 82 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φεϊζαμπάντ, σε απομακρυσμένη περιοχή του Αφγανιστάν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός για σχεδόν ένα λεπτό στο Νέο Δελχί, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Επίσης ήταν αισθητός στο Ισλαμαμπάντ, πρωτεύουσα του Πακιστάν, όπως επίσης και την Καμπούλ, αλλά όχι στο Νεπάλ, στο οποίο είχε σημειωθεί ένας πολύ ισχυρός σεισμός τον Απρίλιο.

Η πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία αποτίμησε το μέγεθος του σεισμού σε 8,1 βαθμούς.

Στην πρωτεύουσα της Ινδίας εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν στους δρόμους, όπως άλλωστε και στην Καμπούλ και στο Ισλαμαμπάντ.

Βίντεο από το Νέο Δελχί:

Δείτε φωτογραφίες:

Ισλαμαμπάντ

Ανήσυχοι βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι του Ισλαμαμπάντ

Ανήσυχοι βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι του Ισλαμαμπάντ

Πλήθος κόσμου στους δρόμους της πόλης Λαχόρη (Πακιστάν)

Πακιστάν: Κατολίσθηση στην κοιλάδα Χούνζα

Πακιστάν: Ρωγμές σε κτήριο στην περιοχή Γκιλγκίτ Μπαλτιστάν

Ζημιές σε κατοικία στην πόλη Γκουργκάον (Ινδία)
Νέο Δελχί

Νέο Δελχί

Εκκένωση γραφείων στο Νέο Δελχί

Κασμίρ

news247.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου