ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΟΗΕ επικρίνει την «υπερβολική χρήση βίας» εναντίον των Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη

ο-οηε-επικρίνει-την-υπερβολική-χρήση-281513

Τα Ηνωμένα Έθνη επέκριναν σήμερα την “προφανώς υπερβολική χρήση βίας” από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας εναντίον των Παλαιστίνιων στη Δυτική Όχθη και ζήτησαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ να ερευνήσει το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τον Στεφάν Ντουζαρίτς, τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο τελευταίος “καταδικάζει όλες τις πράξεις τρομοκρατίας τις οποίες παρακολουθήσαμε στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη”. Ταυτόχρονα όμως “η προφανώς υπερβολική χρήση βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας είναι εξίσου ανησυχητική και θα πρέπει να επανεξεταστεί σοβαρά”.

Αυτή η χρήση βίας “συμβάλλει στην επιδείνωση της κατάστασης, κάτι που οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο μάταιης αιματοχυσίας”, συνέχισε ο Ντουζαρίτς. Η οργή της παλαιστινιακής νεολαίας απέναντι στην ισραηλινή κατοχή και “η απουσία προοπτικής” για την πολιτική επίλυση της κρίσης διαδραματίζουν επίσης αρνητικό ρόλο, εκτίμησε ο εκπρόσωπος.

Ο Μπαν “εξακολουθεί να ανησυχεί πολύ για την αδιάκοπη βία παρά τις προσπάθειες των δύο πλευρών να κοπάσει η ένταση”, είπε.

Ο γενικός γραμματέας πρόκειται να συζητήσει το θέμα στη διάρκεια συνάντησης που θα έχει σήμερα με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει την Πέμπτη για να εξετάσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

imerisia.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου