ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία προς ΗΠΑ: Αντίμετρα αν αναβαθμίσετε τα πυρηνικά στη Γερμανία

ρωσία-προς-ηπα-αντίμετρα-αν-αναβαθμίσ-311953

Στο όνομα της αποκατάστασης της ισορροπίας των δυνάμεων στην Ευρώπη, η Μόσχα δεσμεύεται ότι θα λάβει αντίμετρα εάν επαληθευτούν οι αναφορές ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να αναβαθμίσουν την πυρηνική τους παρουσία στη Γερμανία.

Η δέσμευση ήρθε διά στόματος του εκπροσώπου του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σχολιάζοντας την αναφορά ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να τοποθετήσουν πυρηνικές βόμβες 20 B61-12, στην αεροπορική βάση του Μπίχελ, την οποία μετέδωσε το γερμανικό κανάλι ZDF, ο Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην Ευρώπη». «Και χωρίς αμφιβολία θα απαιτήσει από τη Ρωσία να λάβει τα αναγκαία αντίμετρα για την αποκατάσταση της στρατηγικής ισορροπίας και της αρτιότητας», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Αργότερα, στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Interfax, ότι ένα από αυτά τα αντίμετρα θα μπορούσε να είναι η ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων Iskander στο Καλίνινγκραντ (ρωσικός θύλακας). «Η τελική απόφαση θα ληφθεί έπειτα από λεπτομερή ανάλυση της δυνητικής απειλής», δήλωσε η συγκεκριμένη πηγή.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου