ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνομικές έρευνες στο Βερολίνο για υποψήφιους τζιχαντιστές

αστυνομικές-έρευνες-στο-βερολίνο-για-314304

Η αστυνομία του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε έρευνες σε οκτώ σημεία στο Βερολίνο, ανάμεσά τους τα γραφεία ενός συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε τζαμί, μετά τις υποψίες για υποκίνηση στην προσχώρηση στις τάξεις των τζιχαντιστικών της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Οι έρευνες άρχισαν το πρωί στις 06.30 τοπική ώρα σε βάρος μεταξύ άλλων ενός Μαροκινού 51 ετών που θεωρείται ύποπτος για απόπειρα στρατολόγησης ατόμων για να πολεμούν στις τάξεις των τζιχαντιστών του ΙΚ στη Συρία, διευκρινίζει η αστυνομία σε ανακοίνωση, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι Αρχές δεν έχουν ένδειξη για προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών στη Γερμανία.

Ένας 19χρονος πολίτης της ΠΓΔΜ θεωρείται επίσης ύποπτος στην υπόθεση αυτή. Οι αρχές πιστεύουν ότι το πρόσωπο αυτό πολεμά τώρα στη Συρία.

Ανάμεσα στα μέρη όπου διεξήχθησαν οι έρευνες, είναι τα γραφεία ενός συλλόγου που βρίσκεται δίπλα σε τζαμί, στη γειτονιά Τέμπελχοφ-Σένεμπεργκ του δυτικού Βερολίνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δεν δίνει διευκρινίσεις για τα άλλα μέρη που αποτελούν στόχο της επιχείρησης έρευνας.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου