ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Δεν μπορεί να σταθεί… στο ύψος της αγχόνης του

πακιστάν-δεν-μπορεί-να-σταθεί-στο-ύψο-314429

Αναβολή έλαβε η εκτέλεση παραπληγικού θανατοποινίτη επειδή δεν μπορεί να σταθεί στην αγχόνη.

Σοβαρό κώλυμα έχει προκύψει με την εκτέλεση 43χρονου θανατοποινίτη στο Πακιστάν, ο οποίος νόσησε από μηνιγγίτιδα στη φυλακή και έχει καθηλωθεί σε αναπηρική καρέκλα.

Ο κανονισμός των φυλακών στο Πακιστάν προβλέπει ότι κατά την εκτέλεσή του ο καταδικασμένος πρέπει «να σταθεί στην αγχόνη». Ο Αμπντούλ Μπαζίτ όμως έχει υποστεί παράλυση και δεν είναι σε θέση να οδηγηθεί στην αγχόνη, με το γράμμα του νόμου.

Για το χειρισμό της υπόθεσης δεν υπάρχει για την ώρα ειδική πρόβλεψη και έχει επιβληθεί προσωρινή αναβολή της εκτέλεσης.

Το Πακιστάν επανεισήγαγε τη θανατική ποινή τον Δεκέμβριο του 2014 κι από τότε έχουν απαγχονιστεί 239 άνθρωποι. Το μέτρο επέστρεψε στο πλαίσιο των προσπαθειών πάταξης της τρομοκρατίας, μετά τη σφαγή σε σχολείο της Πεσαβάρ, με 150 νεκρούς, στην πλεινότητά τους παιδιά, από επίθεση των Ταλιμπάν.

Ο Αμπντούλ Μπαζίτ καταδικάστηκε σε θάνατο το 2009 για το φόνο ενός άνδρας που ήταν θείος της γυναίκας με την οποία φέρεται να διατηρούσε σχέση. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες. Το 2010 προσεβλήθη από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, έμεινε σε κώμα επί εβδομάδες και κατέληξε παραπληγικός.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου