ΔΙΕΘΝΗ

«Σκούπα» κατά οπαδών του Γκιουλέν-Συλλήψεις επιχειρηματιών και πανεπιστημιακών

σκούπα-κατά-οπαδών-του-γκιουλέν-συλ-324822

Στη σύλληψη έντεκα ατόμων, ανάμεσά τους στελέχη κοινοπραξίας και πανεπιστημιακοί, πραγματοποίησε η τουρκική αστυνομία κατά τη διάρκεια επιχείρησης που είχε στόχο υποστηρικτές του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.

Σύμφωνα με το CNN Turk, στόχος της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Καισάρειας (Καϊσερί) ήταν η «παράλληλη δομή», όπως αποκαλεί ο πρόεδρος Ερντογάν το κίνημα του Γκιουλέν και το κατηγορεί ότι λειτουργεί μέσα στο τουρκικό κράτος επηρεάζοντας το δικαστικό σύστημα, την αστυνομία, τα μέσα ενημέρωσης και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Γκιουλέν που έχει την έδρα του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ αρνείται την κατηγορία αυτή.

Ανάμεσα στα στελέχη που έχουν τεθεί υπό κράτηση είναι ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Boydak Holding που δραστηριοποιείται στην επίπλωση, την ενέργεια και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, μετέδωσε το CNN Turk.

Αξιωματούχος του Boydak, με τον οποίο επικοινώνησε το Ρόιτερς, δήλωσε ότι δεν υπήρξε επιχείρηση που είχε στόχο τον όμιλο αυτό και ότι δεν ήταν ενήμερος για τις συλλήψεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ομίλου, ο Boydak έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 6 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (2 δισεκ. δολάρια) και απασχολεί περισσότερους από 13.000 εργαζόμενους.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου