ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα Υόρκη: Αστυνομικοί «τσουβάλιασαν» αφροαμερικανό πρώην αστέρα του τένις

νέα-υόρκη-αστυνομικοί-τσουβάλιασαν-335447

Αστυνομικοί στη Νέα Υόρκη ακινητοποίησαν στο έδαφος τον αμερικανό πρώην σταρ του τένις Τζέιμς Μπλέικ, του πέρασαν χειροπέδες και τον κράτησαν στο τμήμα πριν συνειδητοποιήσουν ότι συνέλαβαν λάθος άνθρωπο.

Το επεισόδιο συνέβη όταν ο Μπλέικ, που κάποτε ήταν τέταρτος στην παγκόσμια κατάταξη του τένις, περίμενε ένα αυτοκίνητο έξω από ξενοδοχείο στο Μανχάταν για να τον πάει στους αγώνες τένις U.S. Open, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα.

Αφού τον έριξαν στο έδαφος, πέντε λευκοί αστυνομικοί της πόλης ντυμένοι με πολιτικά τον κράτησαν καθηλωμένο.

«Δεν ξέρω αν είναι και τόσο απλό», είπε ο 35χρονος στην εφημερίδα. «Για μένα, είναι απλά θέμα άσκοπης βίας από την αστυνομία, οποιαδήποτε και να είναι η φυλή μου… Κατά την γνώμη μου μάλλον υπάρχει ένα στοιχείο φυλετικό, αλλά οτιδήποτε και να πει κανείς δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται κάτι τέτοιο σε οποιονδήποτε».

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας «συνεργαζόμενος μάρτυρας» είχε ταυτοποιήσει λάθος τον Μπλέικ με κάποιον που σχετιζόταν με συμμορία η οποία αγόραζε κινητά τηλέφωνα παράνομα. Πρόσθεσε ότι οι ισχυρισμοί για υπερβολική βία θα διερευνούνταν από τον εσωτερικό έλεγχο της αστυνομίας.

«Από την στιγμή που ταυτοποιήθηκε σωστά ο Μπλέικ και βρέθηκε να μην έχει καμία σχέση με την έρευνα, αφέθηκε ελεύθερος από την αστυνομία αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Μπλέικ, ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να εκπροσωπήσει την εταιρεία Time-Warner Cable στο U.S. Open στην κομητεία του Queens, υπέστη εκδορές στον αριστερό του αγκώνα και το αριστερό του πόδι. Είπε στην εφημερίδα ότι ο σκοπός της ανακοίνωσης του συμβάντος ήταν για να τονίσει τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία.

«Εγώ έχω τη δυνατότητα να δημοσιοποιήσω το συμβάν, μπορώ να ακουστώ. Αλλά τι γίνεται όταν κάποιος δεν έχει αυτήν τη δυνατότητα και δεν μπορεί να ακουστεί;» αναρωτήθηκε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου