Αναστάτωση λόγω πυρκαγιάς σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Τελευταία ενημέρωση: 2015-09-03, 10:43:09
Αναστάτωση λόγω πυρκαγιάς σε αεροδρόμιο της Μόσχας

Φωτιά εκδηλώθηκε σε τερματικό σταθμό του διεθνούς αεροδρομίου Ντομοντέντοβο της Μόσχας με αποτέλεσμα οι αρχές του αερολιμένα να εκκενώσουν το χώρο και να απομακρύνουν 3.000 επιβάτες, ενώ σχεδόν 60 πτήσεις καθυστέρησαν προτού η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

Στις 8.45’ ώρα Μόσχας, η φωτιά κατασβέστηκε πλήρως. Δεν υπήρξε καμιά καθυστέρηση στις αφίξεις, αλλά σημειώθηκαν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

"Όταν δεν θα υπάρχει πλέον καπνός και θα έχουμε ελέγξει το κτίριο, το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι επιβάτες θα μπορούν να επιστρέψουν "σύντομα" στον τερματικό σταθμό. Η υπηρεσία Τύπου του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις δυνάμεις ασφαλείας, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε αποθήκη στο υπόγειο του αεροδρομίου, σε μέρος από το οποίο περνούν οι αποσκευές και εξαπλώθηκε σε επιφάνεια 20 τετραγωνικών μέτρων.

Το διεθνές αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο που βρίσκεται περίπου 42 χλμ. νοτιοανατολικά του κέντρου της Μόσχας, είναι το μεγαλύτερο στη Ρωσία και την ανατολική Ευρώπη όσον αφορά την επιβατική κίνηση. Το χρησιμοποιούν ετησίως πάνω από 33 εκατομμύρια επιβάτες.

ethnos.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
3
=